Részvételi feltételek
Az induló maximum 5 fős csapatok feladata, hogy a helyszínen átvett 10 kg húsból sütni való kolbászt készítsenek.
A rendezők biztosítják az asztalt, a 10 kg húst, 5 fő számára a belépőjegyet, valamint a töltéshez szükséges belet, melyet a nevezési díj tartalmaz.
A húst és a belet a húsátvételi jegy érvényesítésével, valamint 5.000 Ft készpénz letéti díj (kaució) megfizetésével vehetik át a húsosztó helyen, melyről a műsorvezetők folyamatosan tájékoztatást nyújtanak! A húsátvételi jegyet jól őrizzék meg, mert ennek érvényesítésével tudjuk csak a ládákat visszavenni és a kaúciót visszaadni! A ládákat a verseny után legkésőbb 13:00 óráig kérjük visszajuttatni a húsátvételi helyre. Ezt követően a leadására nincs lehetőség, és a kauciót nem térítjük vissza!
A versenyzőknek kötény, sapka, egységes formaruha vagy jelmez használata ajánlott, de nem kötelező. A csapatok hozzák a hagyományos kézi darálót és töltőgépet, a fűszereket és a munkálatokhoz szükséges eszközöket (kés, műanyag vágódeszka stb.).
- A vetélkedés időpontja: 2023. október 21. (szombat) 10 óra.
- Érkezés: 8-9 óra, a könnyebb bejutás érdekében a korábbi érkezés ajánlott
- Helyszíne: Csabai Kolbászfesztivál területe, Mokry Sátor
- Időtartama: 10:00 - 12:00 óráig
- Eredményhirdetés: 2023. október 21. a gyúrás helyszínén. A konkrét időponttal kapcsolatban, kövessék figyelemmel a műsorvezetők tájékoztatását!
Nevezés díjak
- 2023. április 30-ig: 48.000 Ft
- 2023. május 1-től július 31-ig: 52.000 Ft
- 2023. augusztus 1-től október 15-ig: 56.000 Ft
Asztalfoglalás visszamondására, valamint a nevezési díj visszatérítésére 2023. szeptember 30-ig van lehetőség, 2023. október 1. után nevezési díjat visszatéríteni nem áll módunkban!
A gyúróasztalok minden nap 18:00 óráig állnak a versenyzők rendelkezésére. 18:00 órakor a biztonsági szolgálat megkezdi az asztalok összegyűjtését az esti koncertek biztonságos és zavartalan lebonyolítása érdekében. Kérjük segítő közreműködésüket és megértésüket!
A részvételnek nem feltétele a versenyzés!
A versenyben részt vevő csapatoknak egy darab 30 cm-es kolbászt kell leadni a zsűrizéshez, a húsátvételi helyen a láda visszaadásával együtt. A többi a csapat tulajdonát képezi, de az a fesztivál helyszínén tűzvédelmi és higiéniai szempontok miatt nem süthető meg! A zsűri értékeli a kolbászkészítés folyamatát, a nyerskolbász esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát, az asztal dekorációt, stb. A zsűri a készítés folyamatának és a nyerskolbász állagának minősítése és rangsorolása alapján, a kolbászokat azonos konyhai körülmények között sütteti meg.
A verseny díjai
- 2023. Aranyérmes kolbászkészítő díj + értékes ajándékcsomag
- 2023. Ezüstérmes kolbászkészítő díj + értékes ajándékcsomag
- 2023. Bronzérmes kolbászkészítő díj + értékes ajándékcsomag
A zsűri a díjakat más megosztásban is odaítélheti.
Különdíjat csak 2023. október 21-én délelőtt 10 óráig fogadunk el. A felajánlott díjak minimum értéke 25.000 Ft. Megértésüket köszönjük.
Információs telefon: +36 30 942 7655
Békéscsaba, 2023. január