Középiskolások, egyetemisták ifjúsági kolbászgyúró versenye

Részvételi feltételek


Az induló maximum 5 fős csapatok feladata, hogy a helyszínen átvett 5 kg húsból sütni való kolbászt készítsenek.

A rendezők biztosítják az asztalt, az 5 kg húst, 5 fő számára a belépőjegyet és a töltéshez szükséges belet.

Az 5 főből legalább 1 felnőtt (18 évet betöltött) részvétele szükséges! Ahhoz, hogy valamennyi oktatási intézménynek részvételi lehetőséget tudjunk biztosítani, intézményenként maximum 2 csapat nevezését tudjuk elfogadni!

Kérnénk, hogy a verseny kiírás szabályainak figyelembe vételével delegálják a csapatokat a középiskolások, egyetemisták ifjúsági kolbászgyúró versenyére!

A húst és a belet a húsátvételi jegy érvényesítésével valamint 5.000 Ft készpénz letéti díj (kaució) megfizetésével vehetik át a húsosztó helyen, melyről a műsorvezetők folyamatosan tájékoztatást nyújtanak! A húsátvételi jegyet jól őrizzék meg, mert ennek érvényesítésével tudjuk csak a ládákat visszavenni és a kauciót visszaadni! A ládákat a verseny után legkésőbb 13:00 óráig kérjük visszajuttatni a húsátvételi helyre. Ezt követően a leadására nincs lehetőség, és a kauciót nem térítjük vissza!

A versenyzőknek kötény, sapka, egységes formaruha vagy jelmez használata ajánlott, de nem kötelező. A csapatok hozzák a hagyományos kézi darálót és töltőgépet, a fűszereket és a munkálatokhoz szükséges eszközöket (kés, műanyag vágódeszka stb.).

 • A vetélkedés időpontja: 2024. október 25. (péntek) 10 óra
 • Érkezés: 8-9 óra a könnyebb bejutás érdekében a korábbi érkezés ajánlott
 • Helyszíne: Csabai Kolbászfesztivál területe, Mokry Sátor
 • Időtartama: 10:00-12:00 óráig
 • Eredményhirdetés: 2024. október 25. a gyúrás helyszínén. A konkrét időponttal kapcsolatban, kövessék figyelemmel a műsorvezetők tájékoztatását!

Nevezés díjak:

 • Az első 30 db asztal INGYENESEN foglalható! (intézményenként maximum 2 db)
 • 2024. április 30-ig: 15.000 Ft/asztal
 • 2024. május 1-től július 31-ig: 20.000 Ft/asztal
 • 2024. augusztus 1-től október 15-ig: 25.000 Ft/asztal

Asztalfoglalás visszamondására, valamint a nevezési díj visszatérítésére 2024. szeptember 30-ig van lehetőség, 2024. október 1. után nevezési díjat visszatéríteni nem áll módunkban!

A gyúróasztalok minden nap 18:00 óráig állnak a versenyzők rendelkezésére. 18:00 órakor a biztonsági szolgálat megkezdi az asztalok összegyűjtését az esti koncertek biztonságos és zavartalan lebonyolítása érdekében. Kérjük segítő közreműködésüket és megértésüket!

A részvételnek nem feltétele a versenyzés!

A versenyben részt vevő csapatoknak egy darab 30 cm-es kolbászt kell leadni a zsűrizéshez, a húsátvételi helyen a láda visszaadásával együtt. A többi a csapat tulajdonát képezi, de az a fesztivál helyszínén tűzvédelmi és higiéniai szempontok miatt nem süthető meg! A zsűri értékeli a kolbászkészítés folyamatát, a nyerskolbász esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát, az asztal dekorációt,  stb. A zsűri a készítés folyamatának és a nyerskolbász állagának minősítése és rangsorolása alapján, a kolbászokat azonos konyhai körülmények között sütteti meg.

A verseny díjai:

 1. 2024. Aranyérmes ifjúsági kolbászkészítő díj + ajándékcsomag
 2. 2024. Ezüstérmes ifjúsági kolbászkészítő díj + ajándékcsomag
 3. 2024. Bronzérmes ifjúsági kolbászkészítő díj + ajándékcsomag
 • Különdíjak

A zsűri a díjakat más megosztásban is odaítélheti.

Különdíjat csak 2024. október 25-én délelőtt 10 óráig fogadunk el. A felajánlott díjak minimum értéke 25.000 Ft. Megértésüket köszönjük!

Információs telefon: +36 70 682 7700

Békéscsaba, 2024. január

Vissza