Mangalica kolbászgyúró verseny

Figyelem!

A Fesztivál területére csapatonként maximum 1 l házi pálinka behozatala engedélyezett! További alkoholtartalmú és alkoholmentes italok behozatala  nem megengedett! A biztonsági szolgálat beléptetéskor ellenőrzi a behozni kívánt eszközöket, felszereléseket, és a megtalált  alkoholtartalmú, vagy alkoholmenetes italok behozatalát megakadályozza! Kérjük, ezen új szabályok betartásával foglaljanak asztalt a későbbi félreértések elkerülése érdekében! Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Részvételi feltételek

Az induló csapatok feladata, hogy 5 kg mangalica húsból vékony csabai ízesítésű kolbászt készítsenek.

A rendezők biztosítják az asztalt, 5 fő részére a belépőjegyeket, a húst, valamint a töltéshez szükséges belet. Utóbbiakat a húsátvételi lap felmutatásával vehetik át a versenyzők a helyszínen.

A versenyzőknek kötény vagy köpeny, ill. sapka, vagy kendő használata ajánlott. A csapatok hozzák a hagyományos kézi darálót és töltő gépet, a fűszereket és a munkálatokhoz szükséges eszközöket (kés, műanyag vágódeszka stb.).

A vetélkedés időpontja: 2018. október 22. (hétfő) 11 óra.
Érkezés: 9 óra.
Helyszíne: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok mellett felállított Munkácsy Mihály Sátor.
Időtartama: maximum 2 óra.
Eredményhirdetés: 2018. október 22. 16:00 órakor, a gyúrás helyszínén.

Nevezés díjak:

  • 2018. augusztus 1-től: 5.000 Ft
  • 2018. október 6-tól: 6.000 Ft
  • 2018. október 10-től: 19.500 Ft

Asztalfoglalás visszamondására, valamint a nevezési díj visszatérítésére 2018. szeptember 30-ig van lehetőség, 2018. október 1. után nevezési díjat visszatéríteni nem áll módunkban!

Az asztalok minden nap 18:00 óráig állnak a versenyzők rendelkezésére. 18:00 órakor a biztonsági szolgálat megkezdi az asztalok összegyűjtését az esti koncertek biztonságos és zavartalan lebonyolítása érdekében.

A részvételnek nem feltétele a versenyzés!

A versenyben részt vevő csapatoknak egy darab 30 cm-es kolbászt kell leadni a zsűrizéshez, a húsátvételi helyen a láda visszaadásával együtt. A többi kolbász a csapat tulajdonát képezi, de az a fesztivál helyszínén tűzvédelmi és higiéniai szempontok miatt nem süthető meg!

A zsűri értékeli a kolbászkészítés folyamatát, a nyerskolbász esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát, asztal dekorációt stb. A zsűri a készítés folyamatának és a nyerskolbász állagának minősítése és rangsorolása alapján a kolbászokat azonos konyhai körülmények között sütteti meg, és a verseny díjazottjai e csapatok közül kerülnek ki.

Különdíjat, vagy 1-1 csapatnak közvetlenül felajánlott díjat mások is kaphatnak.

A hús átvételekor 5.000 Ft letéti díjat kell fizetni a húsos ládáért, melyet a verseny végén, a leadás után a csapat visszakap. A ládákat a verseny után legkésőbb 13:00 óráig kérjük visszajuttatni a húsátvételi helyre. Ezt követően a húst szállító cég járművei elhagyják a fesztivál helyszínt, a láda leadására már nincs lehetőség. Ebben az esetben a kauciót visszatéríteni nem tudjuk.

A verseny díjai:

  1. 2018. Aranyérmes kolbászkészítő díj + 1000 doboz sör
  2. 2018. Ezüstérmes kolbászkészítő díj + 500 doboz sör
  3. 2018. Bronzérmes kolbászkészítő díj + 250 doboz sör

Különdíjak:

  • Különböző felajánlott díjak

A zsűri a díjakat más megosztásban is odaítélheti.

Különdíjat csak 2018. október 22-én délelőtt 10 óráig fogadunk el. A felajánlott díjak minimum értéke 25.000 Ft.
Megértésüket köszönjük!

Információs telefon: +36 30 942 7655

Békéscsaba, 2018. augusztus 31.


Az esemény térképe:

Munkácsy Mihály sátor

Vissza