Kolbászkirály, vagy királynő kerestetik

Mintegy száz kolbász várt csütörtök délelőtt a sorsára Békéscsabán a Rendezvénypajtában.

Mintegy száz kolbász várt csütörtök délelőtt a sorsára Békéscsabán a Rendezvénypajtában, ahol a Csabai Kolbászfesztivál szárazkolbász versenyére beküldött termékeket bírálta el a szakértő zsűri. Az itt hozott ítélet alapján hirdetik ki az idei kolbászkirály, vagy királynő személyét.

A beérkező minták mintegy nyolcvan százaléka érkezik minden évben Békés vármegyéből, a többi pedig szerte Magyarországról és a határokon túlról. Az itt zsűri elé kerülő termékek a jók legjobbjai.

A szárazkolbászok versenye alapján hirdetnek Kolbászkirályt a fesztiválon és ez nem véletlen, hisz a legértékesebb termékek, ezek a családok féltve őrzött kincsei, melyekben majd egy év munkája, odafigyelése testesül meg és kerül górcső alá.

A Csabai Kolbászfesztivál szárazkolbász versenyén öt, magyar és külföldi szakemberekből álló zsűri bírált és értékelt. Mint elmondták, a dolguk idén sem volt könnyű. A kétfordulós bírálat végén, a mezőberényi Balázs Tímea versenydarabját találták a legjobbnak. Az összevetésben Balázs Tímeát is két hölgy követte, Pallérné Benkó Mónika lett az ezüstérmes, lánya, Laura pedig a bronzérmes. Királynője van tehát idén a kolbásznak. A szárazkolbászverseny nyerteseinek a díjakat a rendezvény ünnepélyes megnyitóján adják át október 19-én, a Mokry Sámuel sátor színpadán.

Forrás: https://oroscafe.hu/2023/10/07/kolbaszkiraly-vagy-kiralyno-kerestetik-zsuriztek-a-csabai-kolbaszfesztivalra-kuldott-szarazkolbaszokat-video/

2023.10.15.

Vissza