A kolbászkirályi cím és a díjak is vonzóak a 26. Csabai Kolbászfesztivál bevezető attrakcióján

Sorra adják le a versenydarabokat a Pajtában a csütörtöki szárazkolbászversenyre.

A Csabai Rendezvénypajtában hétfőn délelőttől zajlik az élet. A kolbászfesztivál bevezető attrakciójára, a nemzetközi szárazkolbászversenyre sorra érkeznek a versenyművek. Ezeket a nevezők otthon dédelgették, figyelték, ápolták hosszú hónapokon át, hogy az október 5-ei, csütörtöki zsűrizésen a legjobbak között legyenek.

Az újkígyósi Pallér Sándor hentesmester, a Csabai Kolbászklub tagja és felesége, Mónika egy szép kulárés szállal érkezett a Rendezvénypajtába, hogy leadja a versenydarabot.

– Ez csak a kezdet, mert még két szállal nevezünk, úgy illik, hogy minden családtagnak egyen egy- versenydarabja – hangsúlyozta Pallér Sándor. – Laura lányunk már nyolcéves múlt, aktívan részt vesz az otthoni kolbásztöltéseken, és ő választotta ki azt a kolbászt, amit kedden viszünk be.

A Pallér-kolbászt tavaly ezüstéremmel díjazta a zsűri. Mindössze egy ponttal maradtak le a győztestől. A családfő elmondta, természetesen örülnének, ha az ezüstöt idén sikerülne aranyra váltani.

– Három kolbászt különítettünk el a többitől, nem azért, mert ezek jobbak lennének, hanem, hogy mindenkinek meglegyen az a szál a családban, amire különösen odafigyel a kamrában, és nem vágja meg, bármennyire éhes is – ecsetelte Pallér Sándor. – Izgatottan várjuk a pontozást, mert mindenki a saját portékájára a legbüszkébb, de a zsűri szava szent.

Versenykolbászokat eddig jellemzően Békéscsabáról hoztak be, de érkeztek csomagok postán Pozsonyból és a szintén szlovákiai Megyercsről is.  

Hégelyné Győrfi Ilona, a Csabai Kolbászfesztivál programigazgatója kiemelte, versenykolbászokat személyesen október 2–4-ig, 10–18 óra között lehet leadni az alábbi címen: Csabai Rendezvénypajta, 5600 Békéscsaba, Gyulai út 65/1. A minősítést a kolbászkészítés szabványai és a hagyományos házi szokások figyelembevételével, több körben szakmai és társadalmi zsűri végzi.

A verseny díjai az Autós Nagykoalíció felajánlásával:
1. díj: 150 ezer forint készpénz + 150 ezer forint értékű hosszú hétvége 2 fő részére,
2. díj: 100 ezer forint készpénz + 150 ezer forint értékű hosszú hétvége 2 fő részére,
3. díj: 50 ezer forint készpénz + 150 ezer forint értékű hosszú hétvége 2 fő részére.

Pallér Sándor és felesége már bevitte a Csabai Rendezvénypajtába az egyik versenykolbászukat 

2023.10.02.

Vissza