A családi összefogásnak meglett az eredménye

A Nemzetközi szárazkolbászversenyen az újkígyósi Pallér Sándor családjának egyik kulárés kolbászát díjazta ezüstéremmel a zsűri, mindössze egy ponttal maradtak le a győztestől.

Pallér Sándor újkígyósi hentesmester, a Csabai Kolbászklub tagja feleségével, Pallérné Benkó Mónikával, és lányukkal, a hétéves Laurával három szál kolbásszal nevezett a csütörtökön a Csabai Rendezvénypajtában megtartott szárazkolbászversenyre.

A Mónika által leadott darab érdemelte ki a legmagasabb pontszámot.

– Három kolbászt különítettünk el a többitől, nem azért, mert ezek jobbak lennének, hanem, hogy mindenkinek meglegyen az a szál a családban, amire különösen odafigyel a kamrában, és nem vágja meg, bármennyire éhes is – ecsetelte Pallér Sándor. – Különös gonddal vigyáztuk ezeket, majd együtt vittük be a Csabai Rendezvénypajtába. Természetesen izgatottan vártuk a pontozás eredményét, mert mindenki a saját portékájára a legbüszkébb, de a zsűri szava szent.

Örömteli, hogy ismét a dobogón végeztünk, sőt, annak a második helyén, az új kolbászkirálynak pedig gratulálunk. A látogatókkal találkozunk október 20-ától négy napon át a fesztiválon. A barátaimmal én is vágok egy hízót a Csabai Kolbászklubnál, és a feldolgozott húsból készült ételeket is érdemes megkóstolniuk a fesztivál résztvevőinek. 

2022.10.15.

Vissza