A szárazkolbászokat várják, a legszebb malacra már szavazni lehet

25. Jubileumi Csabai Kolbászfesztivál: A csütörtök ingyenes, a kereskedelmi egységeknél pedig készpénz sem kell a fizetéshez, a megoldás a saját kártya vagy a Hellopay.

Idén október 20-23. között Békéscsabán, a Gyulai úton, a CsabaParkban rendezik meg a 25. Jubileumi Csabai Kolbászfesztivált. A legnagyobb attrakciók idén is a különböző gyúróversenyek lesznek, ugyanakkor a szórakoztatásban is a csúcsra törnek a szervezők. Már a nyitónapon ajándékkal kedveskednek mindenkinek, ugyanis október 20-án, csütörtökön ingyenes a belépés egész nap. Gyúrnak a legkisebbek, az óvodások és az általános iskolások, szüleik, nagyszüleik is díjmentesen ott lehetnek az asztaluknál. Miként este is a koncerteken, többek között a Balkán Fanatik, a TNT és Metzker Viki fellépésén.

Ekkor adják át a nemzetközi szárazkolbászverseny díjait is. Azoknak a férfiaknak és hölgyeknek, akik kolbászkirályok vagy -királynők szeretnének lenni, október 10-12-éig, 10 és 18 óra között a Csabai Rendezvénypajtában (5600 Békéscsaba, Gyulai út 65/1.) vagy postai úton 2022. október 10-éig ugyanezen a címen kell nevezniük versenydarabjaikkal. A zsűrizést a kolbászkészítés szabványai szerint, a hagyományos házi szokások figyelembe vételével végzik a Csabai Rendezvénypajtában október 13-án, 11 órakor.

A verseny díjai – az Autós Nagykoalíció felajánlásával:
1. díj: 150 ezer forint készpénz + 150 ezer forint értékű hosszú hétvége 2 fő részére
2. díj: 100 ezer forint készpénz + 150 ezer forint értékű hosszú hétvége 2 fő részére
3. díj: 50 ezer forint készpénz + 150 ezer forint értékű hosszú hétvége 2 fő részére.

Hégely Sándor fesztiváligazgató kiemelte, pénteken a középiskolások és az egyetemisták versenyeznek, hagyományosan a szombati napra kerül a legtöbb csapatot felvonultató nemzetközi frisskolbászkészítő-verseny, a vasárnapi programból pedig nem hiányozhat a mangalica kolbászgyúróverseny, a nyugdíjas klubok, egyesületek, civil szervezetek, nagycsaládosok és hátránnyal élők támogatott töltőversenye és a töltöttkáposztafőző-verseny sem.

A 25. Jubileumi Csabai Kolbászfesztivál pénteki, szombati és vasárnapi napjára is érdemes elővételben, mihamarabb, online módon jegyet váltani, mert kedvezményes áron lehet megvásárolni. Kivéve a csütörtököt, amiről már írtuk, hogy a belépés ekkor ingyenes. A bérlet is kedvezményes áron vehető meg online még most, mint majd a helyszínen.

Hégelyné Győrfi Ilona programigazgató kiemelte, ettől az évtől kezdve búcsút intünk a készpénznek, ami azt jelenti, hogy a 25. Jubileumi Csabai Kolbászfesztivál területén minden kereskedelmi egység készpénzmentes fizetési móddal üzemel majd. A fesztivál összes kereskedőjénél mindenki saját bankkártyával vagy a kihelyezett feltöltőpontok egyikénél feltöltött HelloPay kártyával tud majd fizetni egyetlen érintéssel.

– Nem gond, ha csak készpénzzel érkezik valaki a fesztiválra, hiszen a kijelölt feltöltőpontokon kiválthatja a HelloPay kártyáját, és tetszés szerinti összeggel feltöltheti, amit a fesztivál nyitva tartási idejében vissza is válthat – emelte ki a programigazgató. – A fesztivál utolsó napján, október 23-án (vasárnap) a helyszínen záróráig, a feltöltőpontokon váltható vissza a kártya, a fesztivált követően pedig 2022. október 24-étől november 30-áig a Csabai Rendezvénypajtában, nyitvatartási időben.

A rengeteg újdonság mellett még egy különlegesség, a 25. Jubileumi Csabai Kolbászfesztiválra újra előhívták a Malac szépségversenyt, amelyen az év legszebb orcájú sertését keresik. A nevezés már lezárult, a szavazás pedig elindult. Az október 20-án 12 óráig legtöbb kedvelést bezsebelő röfi gazdája nyeri meg a fődíjat.

További részletek: www.csabaikolbászfesztival.hu

2022.10.05.

Vissza