A birs volt a huligánok fegyvere a fesztiválon

Idén nem a kolbász íze döntött, hanem a csapat megjelenése, a gyúróasztal díszítése és az ötletesség a Csabai Kolbászfesztivál szombati töltésén.

A Rotyogós névre hallgató csapat egyetemistákból verbuválódott, és nem öltözték túl a fesztivált. A műszaki egyetemen végzett vagy tanuló fiúk a nemes egyszerűséget választották viseletükben, vagyis félmeztelenül, kötényben gyúrtak, töltöttek, élverték az október végi napsütést. Szerencsről, Törökszentmiklósról, Gödöllőről és Fótról is érkeztek srácok a csapatba. A közönség csak egyet nem értett: miért a fiúk voltak félmeztelenek, és nem a hozzájuk tartozó lányok. Ahogy az egyik egyetemista elmondta, nem akartak mindent ellőni idén a fegyvertárukból.

Szintén csabai származásúak alkotta, egyetemista csapatnak számított a Mangalica Ízőrzők gárdája. Pesti virsli feliratot is lehetett olvasni a pólójukon, de a kolbászuknak semmi köze nem volt a virslihez sem színben, sem ízben. Csaszni Nándor irányításával töltöttek, akinek édesapja, Csaszni László Oláh Imrével, a Gyulai Várkonyi Bisztró és Bár üzletvezetőjével a háttérmunkát végezte, kóstoltatta a vendégeket. Nem messze tőlük a Szentandrási Huligánok stoppolták le az embert. Fegyverük a birs volt, akit megkínáltak belőle, önként megadta magát.  

2021.10.30.

Vissza