Laurával hozta az első versenykolbászokat

Pallér Sándor újkígyósi hentesmester, a Csabai Kolbászklub tagja nevezett be elsőként versenydarabjával hétfőn

a Csabai Rendezvénypajtában a 25. Csabai Kolbászfesztivál október 30-ai, szombati szárazkolbászversenyére. Kislánya, Laura is hozott egy szál kulárés vastagkolbászt, mert már ő is ott segédkezik az asztalnál, gyúr és fűszerez.

Utánuk sorra érkeztek a versenyművek, a legjobb poént egy újságba csomagolt darab jelentette, a cikk címe ez volt: „Az életminőség javítására.” Egy újabb igazság a kolbászról. Pallér Sándor nemcsak az első kolbásszal érkezett, hanem október 29-én, e hét péntek délután az első disznóvágás-bemutatót is tarja a fesztiválon, a CsabaParkban. Mégpedig az orosházi kolbászklub tagjait is bevonva a feldolgozásba.

Pallér Sándor kiemelte, a kolbászkészítést felmenőitől örökölte, tanulta. A generációkon keresztül való megőrzéséért a minap a Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért miniszteri díjat vehette át Botyánszki Pál újkígyósi polgármesterrel együtt Farkas Sándortól, az Agrárminisztérium miniszterhelytettesétől.

A 46 éves Pallér Sándor elmondta, hatéves korában szúrta le az első hízót a nagyapjáéknál tartott disznótoron. A nagypapa az újkígyósi Aranykalász Termelőszövetkezet élelmiszer-ágazatát vezette, anyagbeszerzőként a sertéshúshoz, a kolbászhoz is közel állt.

– Megtanultam tőle, hogy az alapanyag minősége a kiindulópont – hangsúlyozta a hentesmester. – A takarmányt magam állítom elő, és a sertések az árpa, kukorica mellett vitaminokat kapnak az egészséges csontozat és a jó kondíció eléréséhez.

A Csabai Kolbászfesztivál nemzetközi szárazkolbászversenyére október 26–27-én is várják a versenydarabokat a Csabai Rendezvénypajtában 10–18 óra között. Értékes nyereményekben részesülnek majd a legjobbak, a nyilvános zsűrizést október 30-án, szombaton 11 órakor tartják a CsabaParkban, a Mokry-sátorban.  

2021.10.25.

Vissza