Hozd magaddal a Fesztiválra Re-poharad, spórolsz és véded a környezetet!

Sokan vittek haza Re-poharat emlékbe a korábbi Csabai Kolbászfesztiválokról.

Az idei, október 29–31. közötti, csabaparki rendezvényre érdemes ezekkel a Re-poharakkal érkezni, mert akkor nem kell újat vásárolni. Persze, aki nem találja vagy nincs ilyen, a fesztiválon is megveheti, és ebből fogyaszthat három napon át. Ami fontos tudnivaló: a Re-poharakat nem váltják vissza, magyarul, megmaradnak emléknek, elajándékozhatók, illetve jövőre újra felhasználhatók.

–  A Re-pohár is a környezettudatosság része évek óta – hangsúlyozta Hégelyné Győrfi Ilona, a Csabai Kolbászfesztivál ügyvezető-programigazgatója. – Ha valakinek nincs kedve vagy lehetősége magánál tartani az üres poharat, leadhatja az átvételi ponton, és egy Ökozsetont kap cserébe. Ezt aztán bármikor beválthatja egy új, tiszta pohárra. A rendezvény végén azonban ezeket a poharakat nem vesszük vissza.

A fesztivál hulladékkezelését végző cég szerint a Re-pohár rendszernek köszönhetően jelentősen csökkent az utóbbi esztendőkben a fesztivál hulladékmennyisége, hiszen annak mintegy 25-30 százaléka az eldobott műanyag poharakból keletkezett. A Re-pohár alkalmazásával idén várhatóan ismét több köbméterrel kevesebb hulladék keletkezik majd a fesztivál három napja alatt.

A környezettudatosságot szolgálja a szórólapozás csökkentésére való felhívás, valamint a szelektív hulladékgyűjtés is nagyon fontos a cég számára.

 

2021.10.14.

Vissza