A kolbászkirálynak sokat jelent a fesztivál, ki nem hagyná idén sem

Nem lehetett kérdés a 2021. október 29–31. közötti Csabai Kolbászfesztivál szervezőinél, hogy Péli Istvánnak és csapatának ott a helye a meghívásos kolbászgyúró-bemutatón.

Péli István örömmel fogadta el az invitálást. Ahogy mondta, kétszeres szárazkolbász-, valamint kétszeres frisskolbász-verseny győztesként nagy örömmel és gazdag kínálókosárral jelenik meg szokásaihoz hűen családjával a töltőasztalnál a Mokry-sátorban október 30-án, szombaton 11 órakor.

– Minden elismerésem a szervezőké, hogy egy nagyon nehéz pandémiás időszak után a kolbászfesztivál tradícióját nem adják fel, az esszenciáját megőrzik – hangsúlyozta. – Nekünk, akik több mint két évtizede élvezzük ezt a csodálatos hangulatot, most, a nehezebb időkben is kötelességünk megjelenni a rendezvényen. Hozzáteszem, nem esik nehezünkre, hiszen ezen nőtt fel a fiam, Krisztián, és jó ideje együtt kolbászolhatok a két unokámmal, a 21 Patrikkal és a 10 esztendős Bendével, valamint jó barátaimmal. Az sem kérdés számomra, hogy adok-e le versenymunkát a szárazkolbászversenyre, ugyanis ez a program egyfajta megmérettetése az általam készített terméknek. Bizonyítható az is, hogy megfelelő tárolással, odafigyeléssel szép piros színű, márványos vágásfelületű, szaftos, jóízű marad a csabai vastagkolbász akár közel egyévesen is.

2021.10.08.

Vissza