Megemlékeztek Uhrin Zoltánról, a kolbászpapáról

Nosztalgiázás Uhrin Zoltán képe előtt a kolbászklub sátrában.

Dr. Ambrus Zoltán, a Csabai Kolbászfesztivál ötletgazdája sokáig igazgatója, a 85. életévében járó Dékány Ferenc, a csabai és gyulai kolbász földrajzi eredetvédelmét elérő húsipari szakember és Uhrin Sándor, a kolbászklub alelnöke, Zoli bácsi testvére megállt a kolbászklubot több mint két évtizedig vezető Uhrin Zoltán képe előtt a kolbászklub sátrában.

– Zolinak, akit csak kolbászpapapának hívtak,  az volt a vágya, hogy a csabai kolbász körülölelje a Kárpát medencét – hangsúlyozta Uhrin Sándor. – Erdélytől a Vajdaságig, Kárpátaljától Horvátországig kiépítette a Csabai Kolbászklub kapcsolatait. És miután Ausztriát is meghódította a csabai kolbász által, megpihent. Örökre.

Dr. Ambrus Zoltán hangsúlyozta: Uhrin Zoltán egész egyéniségével, közösségi elkötelezettségével, város- és emberszeretetével nem egyszerűen csak egy elfogadott vezető volt, hanem olyan személyiség, aki példává, viszonyítási ponttá vált tágabb és szűkebb környezete számára.

Túlzás nélkül állítható, hogy Dékány Ferenc a kolbászkészítésre tette fel az életét. A húsipari szakember számos kitüntetést vehetett át magas szintű munkájáért. A kolbászkirály most azt üzente a fiatalabb generációknak, soha ne felejtsék el, honnan indultak, és hogy csak munkával lehet tisztességesen, becsületesen megélni.

2019.10.27.

Vissza