A Csütörtöki ifjúsági gyúrásról

Idén is nagy lelkesedéssel gyúrták a kolbászt a fiatalok.

Herczeg Tamás, Békéscsaba és térsége országgyűlési képviselője a Csabai Kolbászfesztivál csütörtöki ifjúsági gyúrásán kislányának, a Jankay iskola 3/A osztályába járó Borinak és társainak adott szakmai tanácsokat, valamint a töltésben is segédkezett. Magával ragadta a Csodacsapat tagjainak lelkesedése, jó kedve. A békéscsabai Jankay iskola 18 csapattal nevezett a gyúróversenyre. A Balázs ikrek, Ádám és Dávid édesanyja verset is írt a kötények hátuljára. Részlet a köténykölteményből: ,,Figyelj, gyúrnak a Haverok, fogynak majd a kolbászok. A hasunkba csak ilyen finomat teszünk, és csakis az ötösön jár az órán az eszünk”.

A Gerlai Kolbászkáknál Deres Gábor testnevelő irányította a diákok munkáját édesapjával együtt. Ezzel is érzékeltették, hogy a kolbászkészítés generációkon átívelő hagyomány. A Dara becenévre hallgató kiváló testnevelő-futballista először a csapatkapitányt jelölte ki Bodzás Veronika személyében. Ha már labdarúgás, egy gigantikussal is rendelkeztek, de nem a Real Madridtól, hanem Szabó Mária és családja ,,dorkája”, vagyis legvastagabb kolbásza által.  

Nagy-Wolf Tünde, a békéscsabai evangélikus gimnázium diákjait képviselő egyik anyuka elmondta, Marcell fia mindent megszervezett, aztán viszont behívót kapott. Mégpedig a serdülő magyar kézilabda-válogatott edzőtáborába. A többiek méltó módon képviselték Marcellt a gyúráson. Ahogy egyikük mondta, már telefonüzenetet küldött barátjának, hogy megnyugodjon, kolbász lett a húsból. 

2019.10.24.

Vissza