Sárkányrepülővel érkezett az első látogató

Az égből is az látszik, hogy nagy a nyüzsgés a péntektől hétfőig tartó 22. Csabai Kolbászfesztivál területén a békéscsabai sportcsarnoknál.

A békési Horváth László immáron ötödik alkalommal szállt fel, hogy szétnézzen a földi történéseken, és ő volt a fesztivál első, légi látogatója. Látta, hogy rengeteg ember dolgozik a pénteken délelőtt kezdődő fesztivál sikeréért.

A villanyszerelő vállalkozó hobbija a sárkányrepülés és az amatőr légi  fotózás. Most fentről látogatta meg a fesztivált, mivel azonban kolbászárusok a felhők között nincsenek, így péntektől már a földön folytatja a nézelődést, és természetesen kolbászokat is kóstol. Horváth László kiemelte, fentről a sportcsarnok egy diszkosz vagy pogácsaalakú építménynek néz ki, a felépült sátorváros pedig különleges élményt nyújt.

Azt már Hégely Sándor fesztiváligazgató tette hozzá, nagyon jól látta fentről Horváth László, hogy áll már többek között a két óriássátor, a Mokry és a Munkácsy, az átjárósátor, a kézműves kolbászok sátra, valamint a mezőgazdasági és élelmiszer-ipari kiállítás sátra is, folyamatosan végzik a berendezésüket.

A Gyulai út egy szakaszán is alakítják ki a standokat, emiatt Békéscsabáról Gyula felé egy sáv járható, Gyuláról Békéscsabára a sportcsarnoktól mindkét sávot lezárták, és a Bajza utca felé terelik a forgalmat a fesztivál végéig. 

 

2018.10.17.

Vissza