A kolbászkirály kuláréssal, felesége kacsabegyessel nevez

Már előkészítette, külön tette a kamrában versenydarabját Juhász György, a Csabai Kolbászfesztivál nemzetközi szárazkolbászversenyének tavalyi győztese.

A kolbászkirály ugyanakkor nemcsak a saját, hanem fia kulárés vastagkolbászát is naponta figyeli, nincs-e valami teendő vele. Nem kell-e letörölgetni, a kamrában ideálisabb helyre rakni, és a szellőzéssel is minden rendben van-e. Juhász György felesége, Bori elmondta, ő szokásához hűen kacsabegybe töltött kolbásszal nevez.

– A fiunk, Gyuri hatéves korától Békéscsabán futballozott, 10 évig játszott a felnőttcsapatban, a csapatkapitányi karszalagot is viselte – ecsetelte a kolbászkirály. – Most 31 évesen Pécsett alapember az NB III-ban. A szíve csücske ugyanakkor Békéscsaba, mindenképpen szeretne majd visszatérni ide, akár valamelyik korosztálynál edzőként is. Szíve csücske a kolbászfesztivál is, most is hazajön. Amikor telefonon beszélünk, mindig kitér arra, nehogy elfelejtsem benevezni az általa készített kolbászok közül azt, amelyiket kiválasztotta.

És hogy más se felejtse el benevezni a kolbászát, íme a tudnivalók; határidők. A versenyre mű- és természetes bélbe töltött szárazkolbásszal lehet nevezni, a www.csabaikolbaszfesztival.hu oldalon. Húsüzemek, magánszemélyek, kolbászt árusításra vagy saját fogyasztásra készítők egyaránt jelentkezhetnek.

A kolbászt/kolbászokat személyesen 2018. október 1-3-ig, 10-18 óra között lehet leadni az alábbi címen: Csabai Rendezvénypajta, 5600 Békéscsaba, Gyulai út 65/1. vagy postai úton 2018. szeptember 30-áig, a következő címre: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 65/1. (Csabai Kolbászház). A szervezők minden nevezőnek egy darab belépőjegyet biztosítanak az idei kolbászfesztivál pénteki nyitónapjára.

A verseny fődíja nettó 150 ezer, a második díj nettó 100 ezer, a harmadik nettó 50 ezer forint. A díjazottak emellett 150 ezer forintos családi utazást is nyernek két felnőtt és két gyermek számára. A verseny után a nyertes kolbászokat kihirdetik a Csabai Kolbászfesztivál online felületein. A díjakat a kolbászfesztivál ünnepélyes megnyitóján, október 19-én este a Mokry-sátor színpadán adják át. Információs telefon: +36 30 942-7655.

 

2018.09.30.

Vissza