MANGALICA Kolbászgyúró Verseny

Az induló csapatok feladata, hogy 5 kg mangalica húsból vékony csabai ízesítésű kolbászt készítsenek.

A rendezők biztosítják az asztalt, 5 fő részére a belépőjegyeket, a húst, valamint a töltéshez szükséges belet. Utóbbiakat a húsátvételi lap felmutatásával vehetik át a versenyzők a helyszínen.

 A versenyzőknek kötény vagy köpeny, ill. sapka, vagy kendő használata ajánlott. A csapatok hozzák a hagyományos kézi darálót és töltő gépet, a fűszereket és a munkálatokhoz szükséges eszközöket (kés, műanyag vágódeszka stb.).

A vetélkedés időpontja: 2018. október 22. (hétfő) 11 óra

Érkezés: 9.00 óra

Helyszíne: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok mellett felállított Munkácsy Mihály Sátor

Időtartama: maximum 2 óra.

Eredményhirdetés: 2018. október 22. 16.00 órakor a gyúrás helyszínén

A gyúróasztalok minden nap 18:00 óráig állnak a versenyzők rendelkezésére. 18:00 órakor a biztonsági szolgálat megkezdi az asztalok összegyűjtését az esti koncertek biztonságos és zavartalan lebonyolítása érdekében.

A részvételnek nem feltétele a versenyzés!

A versenyben részt vevő csapatoknak egy darab 30 cm-es kolbászt kell leadni a zsűrizéshez, a húsátvételi helyen a láda visszaadásával együtt. A többi kolbász a csapat tulajdonát képezi, de az a fesztivál helyszínén tűzvédelmi és higiéniai szempontok miatt nem süthető meg!

A zsűri értékeli a kolbászkészítés folyamatát, a nyerskolbász esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát, asztal dekorációt stb. A zsűri a készítés folyamatának és a nyerskolbász állagának minősítése és rangsorolása alapján a kolbászokat azonos konyhai körülmények között sütteti meg, és a verseny díjazottjai e csapatok közül kerülnek ki.

Különdíjat, vagy 1-1 csapatnak közvetlenül felajánlott díjat mások is kaphatnak.

Nevezés díjak:

2018. augusztus 1-től: 19.500.- Ft
Asztalfoglalás visszamondására, a nevezési díj visszatérítésére 2018. szeptember 30-ig van lehetőség, 2018. október 1. után nevezési díjat visszatéríteni nem áll módunkban!

A hús átvételekor 5.000.-Ft letéti díjat kell fizetni a húsos ládáért, melyet a verseny végén, a leadás után a csapat visszakap. A ládákat a verseny után legkésőbb 13:00 óráig kérjük visszajuttatni a húsátvételi helyre. Ezt követően a húst szállító cég járművei elhagyják a fesztivál helyszínt, a láda leadására már nincs lehetőség. Ebben az esetben a kauciót visszatéríteni nem tudjuk.

A verseny díjai:

helyezet: 2018. Aranyérmes kolbászkészítő díj + 1000 doboz sör
helyezet: 2018. Ezüstérmes kolbászkészítő díj + 500 doboz sör
helyezet: 2018. Bronzérmes kolbászkészítő díj + 250 doboz sör
Különdíjak:

Különböző felajánlott díjak
A zsűri a díjakat más megosztásban is odaítélheti.

Különdíjat csak 2018. október 22-én délelőtt 10 óráig fogadunk el. A felajánlott díjak minimum értéke 25.000.-Ft.
Megértésüket köszönjük!

Információs telefon: +36 30 942 7655

Figyelem!

A Fesztivál területére csapatonként maximum 1 liter házi pálinka behozatala megengedett! További alkoholtartalmú és alkoholmentes italok behozatala nem engedélyezett! A biztonsági szolgálat beléptetéskor ellenőrzi a behozni kívánt eszközöket és felszereléseket. A megtalált alkoholtartalmú és alkoholmenetes italok behozatalát megakadályozzák, azokat a beléptető rendszertől visszafordítják! Kérjük, ezen új szabályok betartásával foglaljanak asztalt a későbbi félreértések elkerülése érdekében! Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

2018.09.07.

Vissza