Megoldható a parkolás, de jobb gyalog!

Kulcskérdés egy ekkora rendezvénynél, mint a Csabai Kolbászfesztivál, a parkolás.

Végigjártuk a helyszíntől, a Békéscsabai Város Sportcsarnoktól a környéket, hogy hol lehet, és hol érdemes megállni. Nos, a Gyuláról érkezőknek ajánlott a Körte sornál lefordulni, vagy akik bejönnek a Bajza utcáig, azok szintén csak balra mehetnek. A Gyulai úton, a volt ÁNTSZ előtti zöldterület is parkolóként működik majd.

Természetesen lehet parkolni a helyszín, a városi sportcsarnok közvetlen közelében is. Például a hátsó bejárat melletti zöldterületen vagy a Gyulai út egyik sávjában, illetve a Bajza utcában is, de ezek a helyek korlátozott számban állnak a fesztivállátogatók számára.

Békéscsaba felől Gyula irányába egy sáv járható majd október 19-22. között. Parkolási lehetőség nyílik a Békéscsabai Szakképzési Centrum környékén és a kis utcákban. Arra azonban a szervezők is felhívták a figyelmet, hogy senki ne álljon kapubejáróba, oda, ahol tiltott a megállás, a várakozás. Szóval a KRESZ-szabályait mindenki tartsa be.

Ami még fontos információ: transzfer buszjáratok indulnak Gyula – Békéscsaba – Gyula, valamint Békés – Békéscsaba – Békés útvonalon. A legajánlatosabb ugyanakkor gyalogosan érkezni a fesztiválra, ugyanis egy-két korty pálinkába, egy jó pohár borba vagy sörbe bárki ,,belefuthat”.

2017.10.14.

Vissza