Dallos Ferenc segít majd a VIP Gourmet Bistro működésében a 21. Csabai Kolbászfesztiválon!

Több gasztronómiai vállalkozás kötődik hozzá Budapesten, de például Szegeden is az ő neve fémjelzi a Katedrális Éttermet.

Dallos Ferencnek a vendéglátás az élete. A Csabai Kolbászfesztiválon évek óta ő a zsűri elnöke. 

– Mit szeret a legjobban, ebben a szerepkörben?

– Eleinte a szárazkolbászokat zsűriztem, aztán beszippantott a fesztivál semmihez sem hasonlító hangulata. Ez minden éven idehoz.

– Ön is készít prémium minőségű kolbászt. Mi a titkos receptje?

– Az én titkom az, hogy az igazi Csabai kolbász receptje alapján készítem a kolbászt. Amire nagyon odafigyelek, hogy a hozzávalók mindig minőségi alapanyagok legyenek.

– Gasztronómiai érdekeltségei elsősorban a prémium ügyfél szegmenst célozzák meg. Hogyan változnak a fogyasztói igények, és hogyan szolgálja ki ezt a kolbászfesztivál?

– Szeretem a fine dining világát, amelyre azt szokták mondani, hogy az az étkezés művészete. Ott szinte műalkotások kerülnek a vendég elé, azonban tudomásul kell venni, hogy a többség másra tart igényt. Viszont úgy gondolom, hogy magyaros ételeket, a sült kolbászt, de akár egy lángost is el lehet úgy készíteni első osztályú alapanyagokból, és lehet úgy tálalni, hogy az fantasztikus gasztronómiai élményt nyújtson.

- Ön segít barátjának Hégely Sándornak a Gourmet Bisztró működtetésében. Milyen hagyományőrző különlegességekkel készülnek?

– Az legyen meglepetés, de annyit elárulhatok, hogy az előkészített, minden összetevőjében minőségi ételek ott, frissen nyerik el végső formájukat.  Ráadásul egy csabai cukrászüzem kétféle különlegességet is készít a vendégeinknek kifejezette erre az alkalomra – érdemes lesz belekóstolni a kínálatba.

2017.10.03.

Vissza