Prémiumburger a Tarka Burger

A jó hamburger lelke a marhahús, a kiválasztás hosszú, komoly feladat, ha a legjobbat akarjuk.

Ha sikerül, vevők erre a vásárlók. Ezzel találkoztunk Békéscsabán, a Gyulai úti Rendezvénypajtában, a Pajta Street Food-ban, mely egyre népszerűbb, egyre többen parkolnak le itt.

Íme a recept! Hozd össze a Békés megyei Barna Ádámot, a Dining Guide Top 10-be bekerült étterem séfjét és Dembrovszky Sándort, aki Nádudvaron magyartarkákat tart 2004 óta, és beszállítója Barna Ádáméknak a budapesti St. Andrea Borbárba is. Válasszák ki együtt a másfél-kétéves szarvasmarhák legnemesebb, legjobb, megfelelő márványozottságú húsrészeit, és mindig ugyanezekből készüljenek a húspogácsák. Fűszerezés nélkül vákuumozzák le, aztán teszteljék Győri Tiborral, a Tarka Burger készítőjével együtt. A Pajtában Tibi készíti az isteni burgereket, Ádámmal együtt találták ki a fűszerkeveréket, mellyel sütés közben megszórják a húspogácsát, ami így szaftos marad.

– Mindent tud ez a hús, amit egy hamburgerpogácsának tudnia kell, Amerika legjobbjaival is állja a versenyt – összegzett a kóstoláskor Barna Ádám. – Az alapanyag megválasztása telitalálat, tudjuk mi ezt a St. Andrea Borbárban is. Mely többek között ilyen minőségű alapanyagok miatt került be a Michelin kalauz által ajánlott éttermek közé.

Dembrovszky Sándor a kitűnő összhangot emelte ki a kóstoláskor, jól megy a húspogácsához a ráolvasztott, érlelt cheddar sajt, a villámsavanyított lilahagyma, a többi saláta, kiegészítő, no és a szinte csörögére sült, zsírmentes bacon szalonna.

Már csak egy teendő van, sűrűn meg kell állni a Pajta Street Food-nál. Ahogy Barna Ádám fogalmazott, amikor jön hazafelé, már hívja is Győri Tibit, hogy készítheti számára a Tarka Burgert, tíz-tizenöt perc múlva ott lesz. Persze, a séf nem kivételezett, ezt bárki megteheti, ha hívja a 06/70 648-4444-es telefonszámot. Jó étvágyat!

2017.04.18.

Vissza