A kolbászklub ajtaja mindenki előtt nyitva áll

Hégely Sándort választotta meg nemrégiben a Csabai Kolbászklub tagsága a szervezet elnökének.

Dr. Ambrus Zoltán eddigi elnök nem jelöltette magát a tisztségre, de természetesen aktívan részt vesz a klub munkájában. Hégely Sándorral beszélgettünk.

– Klubelnökként mik az elsődleges céljai?

– Először is fontos kiemelni, mennyire megtisztelő számomra, hogy a tagság rám voksolt, a célom nem is lehet más, mint hogy továbbra is sikeresen működjön a kolbászklub. A legfontosabb a csabai kolbász minőségének megőrzése, a hagyomány továbbadása, a fiatalok szélesebb körű bevonása a klub életébe. A klubtagok a csabai kolbász rangjához méltó példát adnak, mutatnak, számítok a munkájukra, mert közös szívügyünk a csabai kolbász. Az elődeim, Uhrin Zoltán és dr. Ambrus Zoltán rengeteget tettek a klubért, a csabai kolbászért, a fesztivál népszerűsítéséért, és bevallom, voltak álmatlan éjszakáim, hogy az ő örökségüket megfelelően tudom-e továbbvinni.

– Mekkora civil szervezet a kolbászklub?

– Közel 200 aktív taggal működünk, és a Csabai Kolbászklub ajtaja mindenki előtt nyitva áll. Egyéb elfoglaltságaim miatt nem tudok annyi időt tölteni a klub irányításával, mint amennyit szeretnék, de van egy hattagú elnökség, mely biztosított arról, hogy mindenben segít. Nagyon fontosnak tartom azt is, hogy a határon túli magyar, valamint a külföldi kapcsolatainkat tovább ápoljuk, és vegyünk részt egymás rendezvényein.

– A klub általános iskolásokat is beavat a kolbászkészítés rejtelmeibe. Gondolnak tehát az utánpótlásra is?

– A hagyományok átadása az egyik legfontosabb feladatunk. Az Uhrin Zoltán Klubházban minden feltétel adott, hogy a diákok kolbászt tölthessenek klubtagjaink szakmai irányításával. Szép számmal élnek is ezzel a lehetőséggel az iskolák, a klub pedig már többször nyert erre pénzt a Budapest Bank Békéscsabáért Program pályázatán.

 

2016.09.27.

Vissza