Nemzetközi Szárazkolbász Verseny
Részvételi feltételek

A versenyre mű- és természetes bélben töltött száraz kolbásszal lehet nevezni. Húsüzemek, magánszemélyek, kolbászt árusításra vagy saját fogyasztásra készítők egyaránt jelentkezhetnek.
A versenykolbászok az átvétel során kapnak egy sorszámot, melyet a zsűrizés előtt a szervezők lecserélnek, így a versenyszámok nem egyeznek meg az átvételi sorszámmal.
Itt letöltheted a jelentkezési lapot.
A kolbászt/kolbászokat személyesen, 2026. október 5-7. között, 10:00-től 18:00 óráig lehet leadni az alábbi címen: Csabai Rendezvénypajta 5600 Békéscsaba, Gyulai út 65/1.
vagy postai úton 2026. október 5-ig, a következő címre: Csabai Rendezvénypajta 5600 Békéscsaba, Gyulai út 65/1.
A minősítést a kolbászkészítésre vonatkozó szabványok, és a hagyományos házi szokások figyelembe vételével szakmai zsűri végzi a Csabai Rendezvénypajtában 2026. október 8-án 11:00 órakor.
A verseny díjai:
- 2026. Aranyérmes szárazkolbászkészítő díj + ajándékcsomag
- 2026. Ezüstérmes szárazkolbászkészítő díj + ajándékcsomag
- 2026. Bronzérmes szárazkolbászkészítő díj + ajándékcsomag
+ Különdíjak
Díjazásban az első 10 helyezett részesül. A díjazott versenyzőket e-mailben értesítjük.
A díjazásnál felmerülő azonosságnál, a magánszemély/családi manufaktúra/kistermelő/cég csak egy díjat kaphat!
A nyertes versenyzők díjainak átadására a 29. Csabai Kolbászfesztivál ünnepélyes megnyitó keretein belül, a Mokry Sámuel sátor színpadán kerül sor 2026. október 22-én.
Információs telefon: +36 70 682 7700
Békéscsaba, 2025. november
Vissza














