Középiskolások, egyetemisták ifjúsági kolbászgyúró versenye

Részvételi feltételek


Az induló maximum 5 fős csapatok feladata, hogy a helyszínen átvett 5 kg húsból sütni való kolbászt készítsenek.

A rendezők biztosítják az asztalt, az 5 kg húst, 5 fő számára a belépőjegyet és a töltéshez szükséges belet. További szurkoló, kísérő, résztvevő számára nem tudunk kedvezményes karszalagot biztosítani!

Az 5 főből legalább 1 felnőtt (18 évet betöltött) részvétele szükséges! Ahhoz, hogy valamennyi oktatási intézménynek részvételi lehetőséget tudjunk biztosítani, intézményenként maximum 5 csapat nevezését tudjuk elfogadni!

Kérnénk, hogy a Középiskolások, egyetemisták ifjúsági kolbászgyúró versenyére a verseny kiírás szabályainak figyelembe vételével delegálják a csapatokat!

A húst és a belet a húsátvételi jegy felmutatásával vehetik át a verseny helyszínén! A versenyzőknek kötény, sapka, egységes formaruha vagy jelmez használata ajánlott, de nem kötelező. A csapatok hozzák a hagyományos kézi darálót és töltőgépet, a fűszereket és a munkálatokhoz szükséges eszközöket (kés, műanyag vágódeszka stb.).

  • A vetélkedés időpontja: 2022. október 21. (péntek) 10 óra.
  • Érkezés: 8-9 óra a könnyebb bejutás érdekében a korábbi érkezés ajánlott
  • Helyszíne: Békéscsaba, Mokry Sátor a CsabaParkban
  • Időtartama: maximum 2 óra.
  • Eredményhirdetés: 2022. október 21. 17:00 órakor a gyúrás helyszínén.

Nevezés díjak:

  • 2022. augusztus 1-től október 15-ig: 20.000 Ft

Asztalfoglalás visszamondására, valamint a nevezési díj visszatérítésére 2022. szeptember 30-ig van lehetőség, 2022. október 1. után nevezési díjat visszatéríteni nem áll módunkban!

A gyúróasztalok minden nap 18:00 óráig állnak a versenyzők rendelkezésére. 18:00 órakor a biztonsági szolgálat megkezdi az asztalok összegyűjtését az esti koncertek biztonságos és zavartalan lebonyolítása érdekében. Kérjük segítő közreműködésüket és megértésüket!

A részvételnek nem feltétele a versenyzés!

A versenyben részt vevő csapatoknak egy darab 30 cm-es kolbászt kell leadni a zsűrizéshez, a húsátvételi helyen a láda visszaadásával együtt. A többi a csapat tulajdonát képezi, de az a fesztivál helyszínén tűzvédelmi és higiéniai szempontok miatt nem süthető meg! A zsűri értékeli a kolbászkészítés folyamatát, a nyerskolbász esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát, az asztal dekorációt,  stb. A zsűri a készítés folyamatának és a nyerskolbász állagának minősítése és rangsorolása alapján, a kolbászokat azonos konyhai körülmények között sütteti meg.

A hús átvételekor 5.000 Ft letéti díjat kell fizetni a húsos ládáért, melyet a verseny végén, a leadás után a csapat visszakap. A ládákat a verseny után legkésőbb 13:00 óráig kérjük visszajuttatni a húsátvételi helyre. Ezt követően a leadására nincs lehetőség, és a kauciót nem térítjük vissza.

A verseny díjai:

  1. 2022. aranyérmes ifjúsági kolbászkészítő díj + ajándékcsomag
  2. 2022. ezüstérmes ifjúsági kolbászkészítő díj + ajándékcsomag
  3. 2022. bronzérmes ifjúsági kolbászkészítő díj + ajándékcsomag
  • Különdíjak

A zsűri a díjakat más megosztásban is odaítélheti.

Különdíjat csak 2022. október 21-én délelőtt 10 óráig fogadunk el. A felajánlott díjak minimum értéke 25.000 Ft. Megértésüket köszönjük.

Információs telefon: +36 30 942 7655

Békéscsaba, 2022. július

Vissza