Hégely Sándor: több csúcspontja is volt a fesztiválnak

Bár pontos számadatok még nincsenek, de biztosra vehető, több mint százezren jártak a négy nap alatt a jubileumi, 20. Csabai Kolbászfesztiválon.

Hégely Sándor fesztiváligazgató elmondta, az időjárás is kegyeibe fogadta a rendezvényt, mely telt házzal futott pénteken és szombaton, de vasárnap és hétfőn is sokan vettek részt a programokon.

– A fejlesztendő területekre is fókuszáltam, miként lehetne még jobb a logisztika, hogyan lehetne még komfortosabb a rendezvény, és bizonyára új területeket kell bevonni – hangsúlyozta Hégely Sándor. – Az eseménynek több arca is volt, napközben minden a gasztronómiáról, a kolbászkészítésről, a versenyekről szólt, estére pedig könnyűzenei bulivá változott. Ami szintén fontos, hogy a rendezvény a családi hangulatát is megtartotta, sok programot ennek szellemében iktattunk be.  

Megkérdeztük Hégely Sándort arról is, mit tart a rendezvény csúcspontjainak.

– Mindenképpen a 750 csapatos kolbászkészítő versenyt, a Modern Talking Band koncertjét Thomas Anders-szel – ecsetelte. – Meg kellett ráznom magam, hogy nem álmodom, ez a valóság, igazi világsztárt is sikerült a kolbászfesztivál színpadára elhozni. Olyan szavak, kifejezések is eszembe jutnak a négy napról, hogy jókedv, szeretet, hagyományőrzés, a disznótoros szokások továbbörökítése.  A nemzetközi szárazkolbászverseny az egyik kedvencem a programok közül, mindig megkóstolok néhányat a benevezett több mint száz termék közül. Ez a magas szakmai rangú verseny fontos az indulók számára is, hiszen a nyertes a kolbászkirály titulust tudhatja magáénak, ebből akár megalapozhatja üzleti fejlődését is. Jó érzés az is, hogy aki egyszer eljött, az legközelebb visszatér. Sokakkal együtt vallom, a csabai Csabán az igazi. Mert nemcsak egy bulit csinálunk, hanem turisztikailag is érdekessé tesszük az idelátogatóknak a várost, a megyét. A legfontosabb feladatunk az, hogy minél többen megtapasztalják, a városnak meghatározó marketingeszköze a kolbász és a fesztivál. A térség is profitál belőle, ugyanis 50 kilométeres sugarú körben megtelnek a szálláshelyek, és az adott településeket, kulturális értékeiket is megismerik a látogatók vagy éppen felkeresik a fürdőket, sétájuk során betérnek egy-egy étterembe.

2016.11.01.

Vissza