Ma névnap van
Kapcsolat 8 nap van hátra

Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

2015. október 22-25.

HU EN DE SR

SL RO PL
Hirek

MEGHÍVÓ - Élelmiszerbiztonsági Konferenciára
2015.10.13

MEGHÍVÓ

 

A Békés Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi Főosztálya

 

2015. október 23-án, 10.00 órai kezdettel

Élelmiszerbiztonsági Konferenciát tart

a Békéscsabai Sportcsarnok I. emeletén, a „Zöldbüfé” megnevezésű előadóteremben

(Békéscsaba, Gyulai út)

Kolbászosdi Mulatási - a Bulibáró a Csabai Kolbászfesztiválon
2015.10.13

A mulatós zene legfrissebb koronázatlan királya, Kis Grófo is szolgáltatja majd a talpalávalót a Csabai Kolbászfesztiválon. Az idei nyár nagy slágere, a Bulibáró sem maradhat ki a repertoárból a mulatóskedvelő közönség nagy örömére. Fogyjanak az utolsó kolbászok, az utolsó pálinkák a vasárnapi zárónapon, hogy legyen mit letáncolni a koncert alatt!

Töltsd Te a legjobb káposztát a Csabai Kolbászfesztiválon
2015.10.12

A Csabai Kolbászfesztivál idén is bővelkedik a különböző kolbászkészítő versenyekben. A disznótor ízei azonban még az ezerféleképp elkészített kolbászok sokféleségén is túlmutatnak. Eme remek csabai csemege mellett ott van még a töltöttkáposzta is, melynél legalább annyiféle „jó megoldás” létezik, mint a kolbásznál. 

Csak úgy kolbászolgat a Wellhello
2015.10.12

Az elnöki formáció, Diaz és Fluor kettőse fénysebességgel vette be a magyar zenei élet középpontját. A Wellhello az első pillanattól kezdve orbitális erővel száguld előre. A rádiók magas fordulatszámon pörgetik dalaikat, a lányok zabálják őket, a srácok felnéznek rájuk. A kéttagú formáció természetesen nem hagyhatja ki az egyik legnagyobb hazai fesztivált,  így egészen biztosan ott lesznek a Csabai Kolbászfesztiválon!

A Krajcsó Pál Emlékverseny névadójáról - A csabai hentesmester kolbászára Göncz Árpád és Demján Sándor is csettintett
2015.10.11

Immáron az V. Vékony- és Vastagkolbász-készítő Krajcsó Pál Emlékversenyt rendezik meg az idei Csabai Kolbászfesztiválon október 25-én, vasárnap 11 órától. A versenyben részt vevő csapatoknak egy darab 30 centis sütőkolbászt, valamint egy szál, minimum 40 cm hosszú vastagkolbászt kell leadniuk a zsűrizéshez. A vastagkolbászokat szabadkéményes füstölőben felfüstölik, érlelik. Ezen versenykolbászokat a zsűri jövő májusban vagy júniusban ünnepélyes keretek között nyilvánosan értékeli, és átadja a díjakat.

Most érdemes jelentkezni a nyugdíjas kolbászkészítő versenyre
2015.10.11

A Csabai Kolbászfesztiválon minden korosztály garantáltan megtalálja majd a számára megfelelő programokat. A zenei felhozatal és a versenyek kialakítása során hagyományosan kiemelt figyelmet fordítunk a nyugdíjasokra, családokra és fiatalabb korosztályokra egyaránt, ezért külön kolbászkészítő versenyeket is szervezünk számunkra igen kedvező feltételekkel. 

Elektronikus kolbászolás - Brains a Csabai Kolbászfesztiválon
2015.10.10

A Brains Magyarország legsikeresebb elektronikus zenét játszó koncertzenekara: a rendkívül sikeres nagyszínpados fesztiválfellépések és klubkoncertjeik mellett többször adtak teltházas koncertet.

Visszatérnek a Tankok
2015.10.10

A Tankcsapda hosszú évek óta Magyarország egyik legnépszerűbb és legsikeresebb rockegyüttese. Az 1989-ben alakult debreceni csapat egyaránt a fiatal és az idősebb korosztály kedvence is. Ők azok, akiket senkinek nem kell bemutatni, mindenki ismeri őket. A zenekar garantáltan meghozza az igazi rock hangulatot a Csabai Kolbászfesztiválra. 

Már Bercel és Bekény is fesztiváli hangulatban - Krivik András a zsűrizés mellett unokáival gyúrja a kolbászt
2015.10.09

- Újra négy csodálatos nap áll előttem október 22-25. között – ezzel indította a beszélgetést a békéscsabai Krivik András, aki csapatával – melynek tagja volt lánya, Nóra is - 2005-ben fődíjat érdemelt ki a Csabai Kolbászfesztivál frisskolbászkészítő versenyén, és a Csabai Kolbászklub csapatával a határokon túli versenyeken is számos díjat érdemelt ki. Minden bizonnyal még több díj tulajdonosa lenne, ha csak a versenyzéssel foglalkozna, de egyéb bokros teendői is vannak a négy nap alatt. És ami a szíve csücske, azzal indít idén október 22-én a rendezvényen.

Betyáros virtus a Csabai Kolbászfesztiválon
2015.10.08

A 2002-ben alakult együttes tagjai több évtizedes zenei múlttal a hátuk mögött döntöttek úgy, hogy műfaji és stílusbeli határokat átlépve Balkan Fanatik néven egyesítik zenei elképzeléseiket. A ötlet, hogy az elektronikus zenét elegyítsék némi betyáros virtussal, valamint népzenei elemekkel, sikeresnek bizonyult. Mivel a népzenei elemek főleg Kárpát-medenceiek és Balkániak, így lett a zenekar neve Balkan Fanatik.

Csirkefogós, de enni a kolbászt szereti - Csaba diákpolgármestere már készül a fesztiválra
2015.10.07

Szarvas Pétertől, Békéscsaba polgármesterétől vette át a város kulcsát a Csabai Garabonciás Napok után Csuvarszki Csanád, aki a Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium jelöltjeként lett a város diákpolgármestere. Szarvas Péter – amikor irodájában fogadta Csanádot – szó szerint is felnézett rá. Ez nem véletlen, hiszen 196 centi magas a fiatalember, akinek édesapja, a 201 centis Csuvarszki János egykoron a Békéscsabai Előre NB I-es kézilabdacsapatának átlövőjeként ontotta a gólokat. Szarvas Péter a kemény kampánynapok energiapótlásául csabai kolbászt is ajándékozott Csanádnak.

Élelmiszerbiztonsági konferencia a Kolbászfesztiválon
2015.10.07

A Békés Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi Főosztálya 2015. október 23-án, 10.00 órai kezdettel Élelmiszerbiztonsági Konferenciát tart a Békéscsabai Sportcsarnok I. emeletén, a „Zöldbüfé” megnevezésű előadóteremben. 

Nehéz szívvel teszi a levesbe, de a töltött káposzta azért egészen más
2015.10.06

A szakácsok is szívesen alkalmazzák a kolbászt, a kolbászhúst különböző ételekbe. Prohászka Béla olimpiai aranyérmes, Venesz-díjas mesterszakács elmondta: a kolbászhús számos étel nélkülözhetetlen eleme, az étkeket finomabbá varázsolja, karakteresebbé teszi, színt, ízt ad nekik. Természetesen az sem mindegy, hogy milyen környezetbe, vagyis mennyire szépen megterített és díszített asztalra kerül rá egy-egy kolbászos étel. Prohászka Béla hozzátette, a Csabai Kolbászfesztivál versenyein a terítés fontosságát mindig is kiemelten kezelik.

Hungarikum csabai kolbász... fesztivál?
2015.10.05

A Csabai Kolbászfesztivál napjainkra Magyarország és Közép-Kelet Európa egyik legismertebb, leglátogatottabb gasztrokultúrális rendezvénye büszkeségét tovább fokozza, hogy 2013-ban a csabai kolbász hungarikum lett. Ezt követően, 2014-ben a Békés Megyei Értéktár Bizottság megyei értékké nyilvánította a Csabai Kolbászfesztivált, és felterjesztette a Magyar Értéktárba azzal az ajánlással, hogy hungarikummá váljon. 

Kolbászos lecsó, ahogy Házigazdánk szereti
2015.10.04

Ahány ház, annyi szokás, annyi recept, annyi mondás. Egy biztos, aki már kóstolta, mind a tíz ujját megnyalja Rákóczi Feri kolbászos lecsójától, mi pedig megosztjuk veletek a titkos receptet.

 

Madárék szétrepültek, de a kolbászok eljutottak a bunyósokhoz
2015.10.03

Így készül a kolbászkirály
2015.10.02

Diák kolbászgyúrás, amivel átörökítjük a hagyományokat
2015.09.24

Az OMÉK-on siker a kolbász, sokan gyúrnak a fesztiválra
2015.09.25

A kolbász nem hazudik
2015.09.24

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  next > last >>Magán szálláshelyek jelentkezését várjuk.

E-mail: krisztina.szabo@csabaikolbaszfesztival.hu
Telefon: +36/30 942 7655


 
 
Az oldalt 2011-01-01 -óta 598908 alkalommal látogatták meg!
 Hírlevél
Név:
E-mail:
 
Fel- vagy leiratkozás esetén a rendszer megerősítő
linket tartalmazó emailt küld ki!
Adatkezelési elveinkBejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
 
Ha még nem regisztráltál kattints ide. Ha elfelejtetted jelszavadat új jelszót itt ad a rendszerünk!

Adatkezelési elveink

Tekintse meg legfrissebb képgalériánkat.
TámogatóinkDél-alföldi Közlekedési KözpontMÁV-StartMÁV NosztalgiaIBUSZBORAKörös Trade
Kiváló Gasztronómiai FesztiválKolbász Klubmezogabor.huautós nagykoalícióTiszaExpoSZATYIArcanum HotelCSMAldiJászbél Bt.MVM Paks II
MédiapartnereinkLEDBOXHIR 6BEOL: Békés Megye Onlinebelfoldipihenes.huBékés MátrixAutó SzektorKeleten.huMega RádióKörös HírcentrumRádió1Csabai MérlegCsak a NőknekMi Rádiónk