Ma névnap van
Kapcsolat 203 nap van hátra

Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

2015. október 22-25.

HU EN DE SR

SL RO PL
Hirek

Te hogyan készülsz Húsvétra?
2015.04.01

Mutasd meg nekünk és nyerj egy szál igazi, Csabai vastagkolbászt!

Lezaljott a 18. Csabai Kolbászfesztivál
2014.10.31

Békéscsabán 2014. október 23-26-a között immár 18. alkalommal került megrendezésre Közép-Kelet-Európa egyik legismertebb turisztikai vonzerővel bíró gasztrokulturális rendezvénye, a Csabai Kolbászfesztivál. A csabai kolbász 2013-ban hungarikum lett. Maga a fesztivál jelentős hatást gyakorolt a város és a térség húsfeldolgozó iparára, hiszen az elmúlt tíz év alatt 30-40 kistermelő legalizálta a kereskedelmi célú kolbász gyártását kihasználva ezt a konjunktúrát. Az évek folyamán a kolbászfesztivál dinamikusan fejlődött, és évről évre növekedett a fesztiválon résztvevők száma is. Először 2009-ben, majd 2012-ben nyerte el a Kiváló Gasztronómiai Fesztivál címet. A fesztivál programjai a csabai kolbász készítését, a disznótoros hagyományokat, a város és vidéke szlovák és magyar közösségi ünnepeit, gasztronómiai hagyományait helyezi a középpontba, ezáltal pedig olyan értékeket közvetít és képvisel, amelyek hagyományőrző szerepe vitathatatlan. Különös értéke az a résztvevői aktivitás, ami eggyé kovácsolja a sok száz kolbászt szerető csapatot és az akkor ott tartózkodó sok ezer embert. A rendezvény fő attrakciói a kolbászkészítő versenyek, a 600 csapatos gyúrástól a szárazkolbászok versenyéig, ifjúsági gyúrás, Krajcsó Pál-emlékverseny, a disznótoros ételek és töltött káposzta-főző versenyig és kóstolásáig. Naponta disznóvágás-bemutatókra is sor kerül, amelyen a különböző tájak szokásait ismerhetik meg a résztvevők. Mindez mellett a kolbászfesztivál lehetőséget biztosít a különböző régiók pincészeteinek a bemutatkozására, de itt tarták a délkelet-magyarországi régió legjelentősebb élelmiszeripari és mezőgazdasági kiállítását is. Külön sátora van a  Csabai Kolbászklubnak, akik munkájukkal, odaadásukkal és sajátos civil eszközeikkel terjesztik, erősítik a csabai kolbász és a csabai vendégszeretet jó hírét, így a fesztivál értékeit is. A jó hangulatról a fesztivál ideje alatt négy színpadon népzenei, néptánc és szórakoztató zenei előadók gondoskodnak, akik megjelenítik a város és vidéke kulturális értékeit. Esténként neves magyar és külföldi fellépők várják a közönséget. Talán ezzel magyarázható, hogy a vendégek nagy része évről évre visszajár a rendezvényre, ami páratlan hangulatával, barátságos légkörével, színvonalas programjaival évek óta töretlenül őrzi népszerűségét.

A Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) is jelen volt a Csabai Kolbászfesztiválon
2014.10.31

A Csabai Kolbászfesztivál Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Kiállításán közösségi standdal megjelenő MT Zrt. Agrármarketing Centrum Igazgatósága lehetőséget nyújtott a Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) promóciójának, valamint az ezzel a védjeggyel rendelkező magyarországbeli gyártók kiállítókénti bemutatkozására a rendezvény négy napján.

A KMS védjegy, amelyet kizárólag magyar vállalkozások nyerhetnek el, egy átfogó terméktanúsítási rendszert takar, amely a teljes sertés termékpályát lefedi. A tanúsítás során az auditorok szigorúan ellenőrzik a sertéshús előállításának minden fázisát. A vizsgálatok nem egy kiragadott piaci szereplőt, vagy annak egy termékét vizsgálják a termékpálya adott pontján, hanem biztosítják, hogy a termék a termékpálya minden szintjén, a hizlaldától egészen a fogyasztók asztaláig megfelel a minősítési kritériumoknak. A tanúsítás vizsgálja a termékek minőségét és az előállítás élelmiszerbiztonsági, nyomonkövethetőségi, állatjóléti, takarmányozási, higiéniai és termeléstechnológiai feltételeit.

A Védjegy minőségi garanciát jelent a fogyasztó számára. Célja, a minőségi sertéshús termékek népszerűsítése mellett az is, hogy az átlagon felüli hazai sertéshús termékek irányába orientálja a fogyasztókat, valamint, hogy a magas élvezeti értékű termékek fogyasztását növelje.

A Csabai az igazi
2014.10.29

Az elmúlt időszakban felröppent a hír, miszerint a fővárosban is szervezünk Kolbászfesztivált. Meg kell nyugtatnunk minden kolbászrajongót, fesztiválozót, békéscsabait, és a gasztronómiai élvezeteket kedvelő közönségünket, hogy számunkra a kolbász fővárosa Békéscsaba, nevünk örökre összeforrt a várossal, így egyértelmű, hogy a Csabai Kolbászfesztivált továbbra is Békés megye székhelyén rendezzük meg.

Talált tárgyak
2014.10.27

Kedves csabai kolbászfesztiválozónk! Elvesztettél valamit a fesztiválon? Lehet, hogy már megtaláltuk! Érdeklődni a +36 30 942 7655 telefonszámon lehet. Töltsük együtt jövőre is a kolbász fővárosában, Békéscsabán a Csabai Kolbászfesztiválon 2015. október 22-25. között!

Mindenki velünk töltötte a hosszú hétvégén
2014.10.26

Krajcsó Pál kolbászkészítő emlékverseny eredményei
2014.10.26

A töltött káposzta készítő verseny eredményei
2014.10.26

A legendás Bikini és Varga Viktor Varga Bandája as koncertet a kolbászünnep utolsó napján
2014.10.26

Családi nap a Csabai Kolbászfesztiválon
2014.10.26

A nagy kolbászkészítő verseny eredményei
2014.10.25

Szombat esti őrületes rock and roll party Fenyő Miklóssal
2014.10.25

5,4,3,2,1 - Hajrá Békéscsaba, gyerünk kolbásztöltők!
2014.10.25

Ma nagy kolbászolás lesz
2014.10.25

A Csabai Kolbászfesztiválon zúz egy nagyot a 25. jubileumát ünneplő Tankcsapda
2014.10.24

Bemutatjuk az idei nyugdíjas egyesületek és hátrányos helyzetű civil szervezetek számára szervezett kolbászkészítő verseny díjazottjait
2014.10.24

Szombati parkolási rend és ingyenes autóbusz transzfer a Csabai Kolbászfesztiválon
2014.10.24

Szombaton Szörényi Levente is Velünk tölti!
2014.10.24

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓ: a fesztivál megközelítése esőben
2014.10.24

A Nemzetközi Szárazkolbász Verseny díjazottjai
2014.10.23

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  next > last >>
 
 
Az oldalt 2011-01-01 -óta 541991 alkalommal látogatták meg!
 


Hírlevél
Név:
E-mail:
 
Fel- vagy leiratkozás esetén a rendszer megerősítő
linket tartalmazó emailt küld ki!
Adatkezelési elveink


Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
 
Ha még nem regisztráltál kattints ide. Ha elfelejtetted jelszavadat új jelszót itt ad a rendszerünk!

Adatkezelési elveink

Tekintse meg legfrissebb képgalériánkat.
TámogatóinkKörös VolánMÁV-StartMÁV NosztalgiaIBUSZBORAKörös Trade
Kiváló Gasztronómiai FesztiválKolbász Klubmezogabor.huautós nagykoalícióTiszaExpoSZATYIGyergyoArcanum HotelEgerCSMAldiJászbél Bt.Paksi Atomerőmű
MédiapartnereinkLEDBOXHIR 6BEOL: Békés Megye Onlinebelfoldipihenes.huBékés MátrixMirádiónkAutó Szektordevavanya.comMega RádióCsaba RádióRádió1Csabai Mérleg