21. Csabai Kolbászfesztivál
2017. október 19-22.

Szilvalekváros kifli

Hozzávalók:

Élesztő 2,5 dkg, tej 0,25 l, liszt 40 dkg, cukor 5 dkg, só, zsír, porcukor, szilvalekvár.

Élesztővel, liszttel és tejjel kovászt készítünk. Melegre tesszük, és kelni hagyjuk. Lisztet, cukrot, tejet, sót és megkelt kovászt összekeverve hólyagosra verjük. 1,5-2 órára melegre tesszük kelni. Ha a tészta megkelt, és zsírral vékonyra megkenjük, majd összehajtogatjuk, újra kinyújtjuk, s megint megkenjük. A műveletet háromszor megismételjük. Az utolsó nyújtás után háromszögletű darabokra vágjuk, és szilvalekvárral megöltjük, kifli-alakúra formázzuk. Sütőben sütjük.


Vissza