Nemzetközi kolbászgyúró verseny

Figyelem!

A Fesztivál területére csapatonként, maximum 1 l házi pálinka behozatala engedélyezett! További alkoholtartalmú és alkoholmentes italok behozatala  nem megengedett! A biztonsági szolgálat beléptetéskor ellenőrzi a behozni kívánt eszközöket, felszereléseket, és a megtalált  alkoholtartalmú, vagy alkoholmenetes italok behozatalát megakadályozza! Kérjük, a szabályok betartásával foglaljanak asztalt a későbbi félreértések elkerülése érdekében! Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Részvételi feltételek

Az induló maximum 5 fős csapatok feladata, hogy a helyszínen átvett 10 kg húsból sütni való kolbászt készítsenek.

A rendezők biztosítják az asztalt, a 10 kg húst, 5 fő számára a belépőjegyet, valamint a töltéshez szükséges belet, melyet a nevezési díj tartalmaz. 

A húst és a belet a húsátvételi jegy felmutatásával vehetik át a verseny helyszínén! A versenyzőknek kötény, sapka, egységes formaruha vagy jelmez használata ajánlott, de nem kötelező. A csapatok hozzák a hagyományos kézi darálót és töltőgépet, a fűszereket és a munkálatokhoz szükséges eszközöket (kés, műanyag vágódeszka stb.).

A vetélkedés időpontja: 2020. október 24. (szombat) 10 óra.
Érkezés: 8-9 óra, a könnyebb bejutás érdekében a korábbi érkezés ajánlott
Helyszíne: Csabai Kolbászfesztivál területe, Mokry Sátor
Időtartama: maximum 2 óra.
Eredményhirdetés: 2020. október 24. 18:00 órakor a gyúrás helyszínén.

Nevezés díjak

  • 2020. április 30-ig: 43.000 Ft
  • 2020. május 1-től július 31-ig: 45.000 Ft
  • 2020. augusztus 1-től október 15-ig: 47.000 Ft

Asztalfoglalás visszamondására, valamint a nevezési díj visszatérítésére 2020. szeptember 30-ig van lehetőség, 2020. október 1. után nevezési díjat visszatéríteni nem áll módunkban!

A gyúróasztalok minden nap 18:00 óráig állnak a versenyzők rendelkezésére. 18:00 órakor a biztonsági szolgálat megkezdi az asztalok összegyűjtését az esti koncertek biztonságos és zavartalan lebonyolítása érdekében. Kérjük segítő közreműködésüket és megértésüket!

A részvételnek nem feltétele a versenyzés!

A versenyben részt vevő csapatoknak egy darab 30 cm-es kolbászt kell leadni a zsűrizéshez, a húsátvételi helyen a láda visszaadásával együtt. A többi a csapat tulajdonát képezi, de az a fesztivál helyszínén tűzvédelmi és higiéniai szempontok miatt nem süthető meg! A zsűri értékeli a kolbászkészítés folyamatát, a nyerskolbász esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát, az asztal dekorációt,  stb. A zsűri a készítés folyamatának és a nyerskolbász állagának minősítése és rangsorolása alapján, a kolbászokat azonos konyhai körülmények között sütteti meg.

A hús átvételekor 5.000 Ft letéti díjat kell fizetni a húsos ládáért, melyet a verseny végén, a leadás után a csapat visszakap. A ládákat a verseny után legkésőbb 13:00 óráig kérjük visszajuttatni a húsátvételi helyre. Ezt követően a leadására nincs lehetőség, és a kauciót nem térítjük vissza.

A verseny díjai

  1. 2020. Aranyérmes kolbászkészítő díj + 3 karton bor
  2. 2020. Ezüstérmes kolbászkészítő díj + 2 karton bor
  3. 2020. Bronzérmes kolbászkészítő díj + 1 karton bor
  • Különdíjak

A zsűri a díjakat más megosztásban is odaítélheti.

Különdíjat csak 2020. október 24-én délelőtt 10 óráig fogadunk el. A felajánlott díjak minimum értéke 25.000 Ft. Megértésüket köszönjük.

Információs telefon: +36 30 942 7655

Békéscsaba, 2019. december


A Mokry Sámuel sátor térképe:

Mokry Sámuel sátor

Vissza