Óvodások, általános iskolások ingyenes ifjúsági kolbászgyúró versenye

Figyelem!

A Fesztivál területére csapatonként, maximum 1 l házi pálinka behozatala engedélyezett! További alkoholtartalmú és alkoholmentes italok behozatala  nem megengedett! A biztonsági szolgálat beléptetéskor ellenőrzi a behozni kívánt eszközöket, felszereléseket, és a megtalált  alkoholtartalmú, vagy alkoholmenetes italok behozatalát megakadályozza! Kérjük, a szabályok betartásával foglaljanak asztalt a későbbi félreértések elkerülése érdekében! Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Részvételi feltételek

Az induló maximum 5 fős csapatok feladata, hogy a helyszínen átvett 5 kg húsból sütni való kolbászt készítsenek.

A rendezők biztosítják az asztalt, az 5 kg húst, 5 fő számára a belépőjegyet és a töltéshez szükséges belet. További szurkoló, kísérő, résztvevő számára nem tudunk ingyenes és kedvezményes karszalagot biztosítani!

Az 5 főből legalább 1 felnőtt (18 évet betöltött) részvétele szükséges! Ahhoz, hogy valamennyi oktatási intézménynek részvételi lehetőséget tudjunk biztosítani, intézményenként maximum 5 csapat nevezését tudjuk elfogadni!

Kérnénk, hogy az iskolák, óvodák a verseny kiírás szabályainak figyelembe vételével delegálják a csapatokat az Óvodások, általános iskolások ingyenes ifjúsági kolbászgyúró versenyére!

A húst és a belet a húsátvételi jegy felmutatásával vehetik át a verseny helyszínén! A versenyzőknek kötény, sapka, egységes formaruha vagy jelmez használata ajánlott, de nem kötelező. A csapatok hozzák a hagyományos kézi darálót és töltőgépet, a fűszereket és a munkálatokhoz szükséges eszközöket (kés, műanyag vágódeszka stb.).

A vetélkedés időpontja: 2019. október 24. (csütörtök) 10 óra.
Érkezés: 8-9 óra, a könnyebb bejutás érdekében a korábbi érkezés ajánlott
Helyszíne: Békéscsaba, Mokry Sátor a Kolbászfesztivál területén
Időtartama: maximum 2 óra.
Eredményhirdetés: 2019. október 24. 15:00 órakor a gyúrás helyszínén.

A gyúróasztalok minden nap 18:00 óráig állnak a versenyzők rendelkezésére. 18:00 órakor a biztonsági szolgálat megkezdi az asztalok összegyűjtését az esti koncertek biztonságos és zavartalan lebonyolítása érdekében. Kérjük segítő közreműködésüket és megértésüket!

A részvételnek nem feltétele a versenyzés!

A versenyben részt vevő csapatoknak egy darab 30 cm-es kolbászt kell leadni a zsűrizéshez, a húsátvételi helyen a láda visszaadásával együtt. A többi a csapat tulajdonát képezi, de az a fesztivál helyszínén tűzvédelmi és higiéniai szempontok miatt nem süthető meg! A zsűri értékeli a kolbászkészítés folyamatát, a nyerskolbász esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát, az asztal dekorációt,  stb. A zsűri a készítés folyamatának és a nyerskolbász állagának minősítése és rangsorolása alapján, a kolbászokat azonos konyhai körülmények között sütteti meg.

A hús átvételekor 5.000 Ft letéti díjat kell fizetni a húsos ládáért, melyet a verseny végén, a leadás után a csapat visszakap. A ládákat a verseny után legkésőbb 13:00 óráig kérjük visszajuttatni a húsátvételi helyre. Ezt követően a leadására nincs lehetőség, és a kauciót nem térítjük vissza.

A verseny díjai

  1. 2019. aranyérmes ifjúsági kolbászkészítő díj + Ajándékcsomag
  2. 2019. ezüstérmes ifjúsági kolbászkészítő díj + Ajándékcsomag
  3. 2019. bronzérmes ifjúsági kolbászkészítő díj + Ajándékcsomag
  • Különdíjak

A zsűri a díjakat más megosztásban is odaítélheti.

Különdíjat csak 2019. október 24-én délelőtt 10 óráig fogadunk el. A felajánlott díjak minimum értéke 25.000 Ft. Megértésüket köszönjük.

Információs telefon: +36 30 942 7655

Békéscsaba, 2019. március


A Mokry Sámuel sátor térképe:

Mokry Sámuel sátor

Vissza