Töltöttkáposzta-főző verseny

Figyelem!

A Fesztivál területére csapatonként maximum 1 l házi pálinka behozatala engedélyezett! További alkoholtartalmú és alkoholmentes italok behozatala  nem megengedett! A biztonsági szolgálat beléptetéskor ellenőrzi a behozni kívánt eszközöket, felszereléseket, és a megtalált  alkoholtartalmú, vagy alkoholmenetes italok behozatalát megakadályozza! Kérjük, ezen új szabályok betartásával foglaljanak asztalt a későbbi félreértések elkerülése érdekében! Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Részvételi feltételek

Az induló 3 fős csapatok feladata, hogy a helyszínen átvett 4 kg darált húsból és a hozzá való savanyú káposztából bográcsos töltött káposztát készítsenek.

A rendezők biztosítják az asztalt, a 4 kg darált húst, a savanyú káposztát (2 fej és 3 kg apró káposzta), valamint 3 fő számára a belépőjegyet, melyet a nevezési díj tartalmaz. 

A húst és a káposztát a húsátvételi jegy felmutatásával vehetik át a verseny helyszínén! A csapatok hozzák a bográcsot állvánnyal, gázrózsát palackkal, a fűszereket, a munkálatokhoz és a tálaláshoz szükséges eszközöket. A verseny során védősapka, kötény, köpeny használata minden csapattag számára kötelező! A csapatokat kérjük az egységes megjelenésre!

Fontos tudnivaló, hogy csak nyomáscsökkentővel ellátott, kereskedelmi forgalomban használatos gázpalack engedélyezett a Fesztivál területén.

A vetélkedés időpontja: 2018. október 22. (hétfő) 10 óra.
Érkezés: 9 óra.
Helyszíne: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok melletti Szabadtéri színpad előtti tér.
Időtartama: kb. 4 óra.
Eredményhirdetés: 2018. október 22. 16:00 órakor, a Szabadtéri színpad előtti téren.

Nevezés díjak:

  • 2018. április 15-ig: 8.000 Ft
  • 2018. július 31-ig: 9.000 Ft
  • 2018. augusztus 1-től: 10.000 Ft

Asztalfoglalás visszamondására, valamint a nevezési díj visszatérítésére 2018. szeptember 30-ig van lehetőség, 2018. október 1. után nevezési díjat visszatéríteni nem áll módunkban!

Az asztalok minden nap 18:00 óráig állnak a versenyzők rendelkezésére. 18:00 órakor a biztonsági szolgálat megkezdi az asztalok összegyűjtését az esti koncertek biztonságos és zavartalan lebonyolítása érdekében.

A részvételnek nem feltétele a versenyzés!

A versenyben részt vevő csapatoknak 1 adag töltött káposztát (2 töltelék) a zsűri részére kell bocsátania. A versenyzőknek 6 adag töltött káposztát, kóstoló formájában a nagyközönség számára - kóstolójegy ellenében - felkínálnak. A versengés folyamán a főzőversenyre érkező vendégek kóstolójegyet vásárolhatnak a rendezőktől, mellyel a versengő csapatoknál készült étkeket kóstolhatják.

Az elkészített étel pénzért való értékesítése nem engedélyezett, azt a csapatok a helyszínen elfogyaszthatják.

Kaució: 4.200 Ft, melyet a csapat a főzőverseny helyszínén a rendezőknek fizet meg. A kaució összegét a főzőverseny végén a kóstolójegyek leadásával visszakap a csapat. Kóstolójegy ára: 700 Ft/db.  Az a csapat, aki nem tudja, vagy nem kívánja beváltani a 6 db kóstolójegyet, a 4200 Ft kauciót részarányosan kapja vissza, ahol 1 db kóstolójegy 700 Ft értékben kerül beszámításra. Minden csapat maximum 6 db kóstolójegyet válthat be!

A verseny díjai:

  1. 2018. Csabai Kolbászfesztivál Aranybogrács díj + 3 karton bor
  2. 2018. Csabai Kolbászfesztivál Ezüstbogrács díj + 2 karton bor
  3. 2018. Csabai Kolbászfesztivál Vasbogrács díj + 1 karton bor

Információs telefon: +36 30 942 7655

Békéscsaba, 2017. november 15.


Az esemény térképe:

Szabadtér

Vissza