Nyugdíjas klubok, egyesületek, civil szervezetek, nagycsaládosok és hátránnyal élők gyúróversenye
Figyelem!
A Fesztivál területére csapatonként maximum 1 l házi pálinka behozatala engedélyezett! További alkoholtartalmú és alkoholmentes italok behozatala nem megengedett! A biztonsági szolgálat beléptetéskor ellenőrzi a behozni kívánt eszközöket, felszereléseket, és a megtalált alkoholtartalmú, vagy alkoholmenetes italok behozatalát megakadályozza! Kérjük, ezen új szabályok betartásával foglaljanak asztalt a későbbi félreértések elkerülése érdekében! Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!
Részvételi feltételek
Az induló maximum 5 fős csapatok feladata, hogy a helyszínen átvett 5 kg húsból sütni való kolbászt készítsenek.
A rendezők biztosítják az asztalt, az 5 kg húst, 5 fő számára a belépőjegyet, valamint a töltéshez szükséges belet, melyet a nevezési díj tartalmaz.
A húst és a belet a húsátvételi jegy felmutatásával vehetik át a verseny helyszínén! A versenyzőknek kötény vagy köpeny, illetve sapka, vagy kendő használata kötelező. A csapatok hozzák a hagyományos kézi darálót és töltőgépet, a fűszereket és a munkálatokhoz szükséges eszközöket (kés, műanyag vágódeszka stb.).
A vetélkedés időpontja: 2018. október 21. (vasárnap) 11 óra.
Érkezés: 9 óra.
Helyszíne: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok mellett felállított Mokry Sámuel Sátor.
Időtartama: maximum 2 óra.
Eredményhirdetés: 2018. október 21. 16:00 órakor a gyúrás helyszínén.
Nevezés díjak:
- 2018. április 15-ig: 6.000 Ft
- 2018. július 31-ig: 7.000 Ft
- 2018. augusztus 1-től: 8.000 Ft
Asztalfoglalás visszamondására, valamint a nevezési díj visszatérítésére 2018. szeptember 30-ig van lehetőség, 2018. október 1. után nevezési díjat visszatéríteni nem áll módunkban!
A gyúróasztalok minden nap 18:00 óráig állnak a versenyzők rendelkezésére. 18:00 órakor a biztonsági szolgálat megkezdi az asztalok összegyűjtését az esti koncertek biztonságos és zavartalan lebonyolítása érdekében.
A részvételnek nem feltétele a versenyzés!
A versenyben részt vevő csapatoknak egy darab 30 cm-es kolbászt kell leadni a zsűrizéshez, a húsátvételi helyen a láda visszaadásával együtt. A többi a csapat tulajdonát képezi, de az a fesztivál helyszínén tűzvédelmi és higiéniai szempontok miatt nem süthető meg! A zsűri értékeli a kolbászkészítés folyamatát, a nyerskolbász esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát, az asztal dekorációt, stb. A zsűri a készítés folyamatának és a nyerskolbász állagának minősítése és rangsorolása alapján, az első 100 csapat kolbászait azonos konyhai körülmények között sütteti meg, és a verseny díjazottjai e csapatok közül kerülnek ki. Különdíjat, vagy 1-1 csapatnak közvetlenül felajánlott díjat mások is kaphatnak.
A hús átvételekor 5.000 Ft letéti díjat kell fizetni a húsos ládáért, melyet a verseny végén, a leadás után a csapat visszakap. A ládákat a verseny után legkésőbb 13:00 óráig kérjük visszajuttatni a húsátvételi helyre. Ezt követően nincs lehetőség a leadására, és a kauciót nem térítjük vissza.
A verseny díjai:
- 2018. Aranyérmes kolbászkészítő díj + 3 karton bor
- 2018. Ezüstérmes kolbászkészítő díj + 2 karton bor
- 2018. Bronzérmes kolbászkészítő díj + 1 karton bor
Különdíjak:
- Különböző felajánlott díjak
A zsűri a díjakat más megosztásban is odaítélheti.
Különdíjat csak 2018. október 20-án délelőtt 10 óráig fogadunk el. A felajánlott díjak minimum értéke 25.000 Ft. Megértésüket köszönjük.
Információs telefon: +36 30 942 7655
Békéscsaba, 2017. november 15.