Nemzetközi kolbászgyúró verseny

Figyelem!

A Fesztivál területére csapatonként maximum 1 l házi pálinka behozatala engedélyezett! További alkoholtartalmú és alkoholmentes italok behozatala  nem megengedett! A biztonsági szolgálat beléptetéskor ellenőrzi a behozni kívánt eszközöket, felszereléseket, és a megtalált  alkoholtartalmú, vagy alkoholmenetes italok behozatalát megakadályozza! Kérjük, ezen új szabályok betartásával foglaljanak asztalt a későbbi félreértések elkerülése érdekében! Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Részvételi feltételek

Az induló maximum 5 fős csapatok feladata, hogy a helyszínen átvett 10 kg húsból sütni való kolbászt készítsenek.

A rendezők biztosítják az asztalt, a 10 kg húst, 5 fő számára a belépőjegyet, valamint a töltéshez szükséges belet, melyet a nevezési díj tartalmaz. 

A húst és a belet a húsátvételi jegy felmutatásával vehetik át a verseny helyszínén! A versenyzőknek kötény vagy köpeny, illetve sapka, vagy kendő használata kötelező. A csapatok hozzák a hagyományos kézi darálót és töltőgépet, a fűszereket és a munkálatokhoz szükséges eszközöket (kés, műanyag vágódeszka stb.).

A vetélkedés időpontja: 2019. október 26. (szombat) 9 óra.
Érkezés: 9 óra.
Helyszíne: Munkácsy Mihály Sátor.
Időtartama: maximum 2 óra.
Eredményhirdetés: 2019. október 26. 17:00 órakor a gyúrás helyszínén.

Nevezés díjak:

  • 2019. április 15-ig: 38.000 Ft
  • 2019. július 31-ig: 40.000 Ft
  • 2019. augusztus 1-től: 42.000 Ft

Asztalfoglalás visszamondására, valamint a nevezési díj visszatérítésére 2019. szeptember 30-ig van lehetőség, 2019. október 1. után nevezési díjat visszatéríteni nem áll módunkban!

A gyúróasztalok minden nap 17:00 óráig állnak a versenyzők rendelkezésére. 17:00 órakor a biztonsági szolgálat megkezdi az asztalok összegyűjtését az esti koncertek biztonságos és zavartalan lebonyolítása érdekében.

A részvételnek nem feltétele a versenyzés!

A versenyben részt vevő csapatoknak egy darab 30 cm-es kolbászt kell leadni a zsűrizéshez, a húsátvételi helyen a láda visszaadásával együtt. A többi a csapat tulajdonát képezi, de az a fesztivál helyszínén tűzvédelmi és higiéniai szempontok miatt nem süthető meg! A zsűri értékeli a kolbászkészítés folyamatát, a nyerskolbász esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát, az asztal dekorációt,  stb. A zsűri a készítés folyamatának és a nyerskolbász állagának minősítése és rangsorolása alapján, az első 100 csapat kolbászait azonos konyhai körülmények között sütteti meg, és a verseny díjazottjai e csapatok közül kerülnek ki. Különdíjat, vagy 1-1 csapatnak közvetlenül felajánlott díjat mások is kaphatnak.

A hús átvételekor 5.000 Ft letéti díjat kell fizetni a húsos ládáért, melyet a verseny végén, a leadás után a csapat visszakap. A ládákat a verseny után legkésőbb 13:00 óráig kérjük visszajuttatni a húsátvételi helyre. Ezt követően nincs lehetőség a leadására, és a kauciót nem térítjük vissza.

A verseny díjai:

  1. 2019. Aranyérmes kolbászkészítő díj + 3 karton bor
  2. 2019. Ezüstérmes kolbászkészítő díj + 2 karton bor
  3. 2019. Bronzérmes kolbászkészítő díj + 1 karton bor

Különdíjak:

  • Különböző felajánlott díjak

A zsűri a díjakat más megosztásban is odaítélheti.

Különdíjat csak 2019. október 26-án délelőtt 10 óráig fogadunk el. A felajánlott díjak minimum értéke 25.000 Ft. Megértésüket köszönjük.

Információs telefon: +36 30 942 7655

Békéscsaba, 2018. december


A Munkácsy Mihály sátor térképe:

Munkácsy Mihály sátor

Vissza