Ingyenes ifjúsági gyúróverseny

Figyelem!

A Fesztivál területére csapatonként maximum 1 l házi pálinka behozatala engedélyezett! További alkoholtartalmú és alkoholmentes italok behozatala  nem megengedett! A biztonsági szolgálat beléptetéskor ellenőrzi a behozni kívánt eszközöket, felszereléseket, és a megtalált  alkoholtartalmú, vagy alkoholmenetes italok behozatalát megakadályozza! Kérjük, ezen új szabályok betartásával foglaljanak asztalt a későbbi félreértések elkerülése érdekében! Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Részvételi feltételek

 • I. korcsoport: Óvodás korú gyerekek és általános iskola I-IV. évfolyam tanulói
 • II. korcsoport: Általános iskola V-VIII. évfolyam tanulói, Középiskolás diákok, Főiskolai, Egyetemi hallgatók

Az induló maximum 5 fős csapatok feladata, hogy a helyszínen átvett 5 kg húsból sütni való kolbászt készítsenek.

A rendezők biztosítják az asztalt, az 5 kg húst, 5 fő számára a belépőjegyet és a töltéshez szükséges belet. További szurkolók, kísérők, vagy résztvevők számára nem tudunk ingyenes és kedvezményes karszalagot biztosítani!

Az 5 főből legalább 1 felnőtt (18 évet betöltött) részvétele szükséges, és a többi 4 fő csapattag érvényes diákigazolvánnyal kell, hogy rendelkezzen! Ahhoz, hogy valamennyi oktatási intézménynek részvételi lehetőséget tudjunk biztosítani, iskolánként maximum 5 csapat nevezését tudjuk elfogadni!

Kérjük, hogy az iskolák, óvodák a  versenykiírás szabályainak figyelembe vételével delegálják a csapatokat az Ingyenes Ifjúsági kolbásztöltő versenyre!

A húst és a belet a húsátvételi jegy felmutatásával vehetik át a verseny helyszínén! A versenyzőknek kötény vagy köpeny, sapka vagy kendő, illetve egységes formaruha használata ajánlott, de nem kötelező. A csapatok hozzák a hagyományos kézi darálót és töltőgépet, a fűszereket és a munkálatokhoz szükséges eszközöket (kés, műanyag vágódeszka stb.).

A vetélkedés időpontja: 2018. október 19. (péntek) 10 óra.
Helyszíne: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok mellett felállított Munkácsy Mihály Sátor.
Időtartama: maximum 2 óra.
Eredményhirdetés: 2018. október 19. 17:00 órakor a gyúrás helyszínén.
Nevezés díj: ingyenes, mely magában foglalja a hús és a bél árát és 5 fő részére a belépőjegyet.

A gyúróasztalok minden nap 18:00 óráig állnak a versenyzők rendelkezésére. 18:00 órakor a biztonsági szolgálat megkezdi az asztalok összegyűjtését az esti koncertek biztonságos és zavartalan lebonyolítása érdekében.

A részvételnek nem feltétele a versenyzés!

A versenyben részt vevő csapatoknak egy darab 30 cm-es kolbászt kell leadni a zsűrizéshez, a húsátvételi helyen a láda visszaadásával együtt. A többi a csapat tulajdonát képezi, de az a fesztivál helyszínén tűzvédelmi és higiéniai szempontok miatt nem süthető meg! A zsűri értékeli a kolbászkészítés folyamatát, a nyerskolbász esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát stb. A zsűri a készítés folyamatának és a nyerskolbász állagának minősítése és rangsorolása alapján a csapatok kolbászait azonos konyhai körülmények között sütteti meg, és a verseny díjazottjai e csapatok közül kerülnek ki. Különdíjat, vagy 1-1 csapatnak közvetlenül felajánlott díjat mások is kaphatnak.

A hús átvételekor 5.000 Ft letéti díjat kell fizetni a húsos ládáért, melyet a verseny végén, a leadás után a csapat visszakap. A ládákat a verseny után legkésőbb 13:30-ig kérjük visszajuttatni a húsátvételi helyre. Ezt követően nincs lehetőség a leadására, és a kauciót nem térítjük vissza.

A verseny díjai:

 • I. korcsoport: Óvodások és általános iskola I-IV. évfolyam tanulói (A készpénzt a gyerekek az iskolával vagy az egyesületekkel közösen használhatják fel!)
  I. 2018. aranyérmes ifjúsági kolbászkészítő díj + 50.000 Ft
  II. 2018. ezüstérmes diák kolbászkészítő díj + 40.000 Ft
  III. 2018. bronzérmes diák kolbászkészítő díj + 30.000 Ft

 • II. korcsoport: Általános iskola V-VIII. évfolyam tanulói, Középiskolás diákok, Főiskolai, Egyetemi hallgatók (A készpénzt a gyerekek az iskolával vagy az egyesületekkel közösen használhatják fel!)
  I. 2018. aranyérmes diák kolbászkészítő díj + 50.000 Ft
  II. 2018. ezüstérmes diák kolbászkészítő díj + 40.000 Ft
  III. 2018. bronzérmes diák kolbászkészítő díj + 30.000 Ft

Különdíjak:

 • Különböző felajánlott díjak

A zsűri a díjakat más megosztásban is odaítélheti.

Különdíjat csak 2018. október 19-én délelőtt 10 óráig fogadunk el. A felajánlott díjak minimum értéke 25.000 Ft. Megértésüket köszönjük.

Információs telefon: +36 30 942 7655

Békéscsaba, 2017. november 15.


A Munkácsy Mihály sátor térképe:

Munkácsy Mihály sátor

Vissza