Tájékoztatás szabálymódosítással kapcsolatban

Kedves Gyúrócsapatok!

Az elmúlt hetekben többen jeleztek, és néhányan reklamáltak az idei évtől bevezetett szabálymódosítás miatt. Szeretnénk röviden indokolni a meghozott döntés okait.

Az elmúlt években hallgatólagosan nem korlátoztuk a szombati gyúrónapon az alkoholos és alkoholmentes italok, saját készítésű füstölt kolbász, szalonna, sonka és egyéb kézműves házi kóstolók behozatalát.

Biztosan tisztában van vele minden fesztiválozó, hogy nincs Magyarországon még egy olyan fesztivál, ahova akár csak egy kisüveges vizet is beengednének a szervezők.

A Csabai Kolbászfesztivál egy egyedi, hagyományőrző rendezvény, ahol szeretnénk bemutatni azt a ma is élő hagyományt, a disznóvágás, kolbászkészítés hagyományát, amit szüleinktől, nagyszüleinktől tanultunk, amit gyermekeinknek szeretnénk átadni, és az ide érkező vendégeknek bemutatni.

Ennek okán döntöttünk úgy, hogy a részvételi feltételekben feltüntetett mennyiségű házi pálinkát továbbra is beengedjük a fesztivál területére, ezzel is biztosítva azt, hogy a gyúrócsapatok igazi csabai italokkal és ételekkel vendégül láthassák a hozzájuk érkező látogatókat.

Az elmúlt években rendkívüli mértékben megnövekedett a fesztiválra behozott italok mennyisége, sok estben a vendégek által behozott italok a fesztiválon kerültek értékesítésre.

Tájékoztatni szeretnénk kedves Vendégeinket, hogy a továbbiakban nem áll módunkban folytatni ezt a rendszert. Döntésünknek gazdasági okain túl biztonsági okai is vannak, a bejáratnál kézben és szállító eszközökön felhalmozott rendkívül nagy mennyiségű ládás, kartonos italokat nincs idő és lehetőség átvizsgálni és beengedni.

Ezek a márkás italok, sörök, borok a fesztivál területén is megvásárolhatóak és a gyúró asztalhoz vihetők.

Szeretnénk kérni szíves megértésüket!

A legjobb tudásunkkal szervezzük a továbbiakban is a fesztivált, és várjuk Önöket a 23. Csabai Kolbászfesztiválon 2019. október 24-27. között.


Vissza