Nemzetközi Szárazkolbász Verseny 2020

Csabai Kolbászfesztivál  - 24. Rendhagyó Nemzetközi Szárazkolbász Versenye

Részvételi feltételek

A koronavírus miatt kialakult helyzet cégünket is nagyon érzékenyen érinti. Szervezőcsapatunk mindent megtesz annak érdekében, hogy együtt, a megszokott minőségben, de mégis egy kicsit másképp élhessük át ezt az időszakot. Emiatt úgy döntöttünk, hogy Csabai Kolbászfesztivál legnívósabb versenyét a Nemzetközi Szárazkolbász versenyt megszervezzük egy rendhagyó időpontban, a járványügyi helyzetre vonatkozó szabályok szigorú betartásával.

A versenyre mű- és természetes bélben töltött száraz kolbásszal lehet nevezni, az oldalon letölthető nevezési lappal.  A versenyre húsüzemek, magánszemélyek, kolbász árusítására, vagy saját fogyasztásra készítők egyaránt jelentkezhetnek.

A kolbászt/kolbászokat az alábbi módon van lehetőség leadni:

- személyesen, 2020. november 2-6. között, 10-16 óráig a Csabai Rendezvénypajtában (5600 Békéscsaba, Gyulai út 65/1.) az itt letölthető nevezési lappal,

- postai úton 2020. november 4-ig, a kolbászokat az itt található kitöltött nevezési lappal együtt, a következő címre: Csabai Rendezvénypajta 5600 Békéscsaba, Gyulai út 65/1.

Minden nevezőnek a Csabai Rendezvényszervező Kft. által kiadott, 1 db A Csabai című könyvet valamint 1 db Dedinszky Gyula A Csabai Kolbász című  könyvet adunk ajándékba.

A minősítést a kolbászkészítésre vonatkozó szabványok, és a hagyományos házi szokások figyelembe vételével valamint a járványügyi szabályok szigorú betartásával, szakmai és média zsűri végzi a 2020. november 7-én a Csabai Rendezvénypajtában (5600 Békéscsaba, Gyulai út 65/1.).

A verseny díjai:

  • 1. díj: 150.000 Ft értékű ajándék + Hunguest Hotel ajándékutalvány
  • 2. díj: 100.000 Ft értékű ajándék + Hunguest Hotel ajándékutalvány
  • 3. díj: 50.000 Ft értékű ajándék + Hunguest Hotel ajándékutalvány

A rendhagyó eredményhirdetésre a verseny után kerül sor, 2020. november 7-én, a verseny helyszínén a Csabai Rendezvénypajtában, melyet a Kossuth rádió élőben közvetít. A nyertes kolbászok felkerülnek a Csabai Kolbászfesztivál online felületeire. A nyertes versenyzők díjainak átadására a verseny napján a Csabai Rendezvénypajtában kerül sor.

Információs telefon: +36 30 942 7655

A szárazkolbász verseny jelentkezési lapjának letöltéséhez kattintson ide!


Vissza