Nemzetközi kolbászgyúró verseny

Részvételi feltételek

Az induló 5 fős csapatok feladata, hogy a helyszínen átvett 10 kg kolbászhúsból sütni való kolbászt készítsenek.

A rendezők biztosítják az asztalt, a kolbászhúst, 5 fő számára a belépőjegyet, valamint a töltéshez szükséges belet, amelyeket a nevezési díj tartalmaz. A versenyzőknek kötény vagy köpeny, ill. sapka, vagy kendő használata kötelező. A csapatok hozzák a hagyományos kézi darálót és töltő gépet, a fűszereket és a munkálatokhoz szükséges eszközöket (kés, műanyag vágódeszka stb.).

A vetélkedés időpontja: 2017. október 21. (szombat) 10 óra.
Érkezés: 09.00.
Helyszíne: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok.
Időtartama: maximum 2 óra.
Eredményhirdetés: 2017. október 21. 18.00 órakor a gyúrás helyszínén.

A gyúróasztalok minden nap 18:00 óráig állnak a versenyzők rendelkezésére. 18:00 órakor a biztonsági szolgálat megkezdi az asztalok összegyűjtését az esti koncertek biztonságos és zavartalan lebonyolítása érdekében.

A részvételnek nem feltétele a versenyzés!

A versenyben részt vevő csapatoknak egy darab 30 cm-es kolbászt kell leadni a zsűrizéshez, a húsátvételi helyen a láda visszaadásával együtt. A többi a csapat tulajdonát képezi, de az a fesztivál helyszínén tűzvédelmi és higiéniai szempontok miatt nem süthető meg!

A zsűri értékeli a kolbászkészítés folyamatát, a nyerskolbász esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát, asztal dekorációt stb. A zsűri a készítés folyamatának és a nyerskolbász állagának minősítése és rangsorolása alapján az első 100 csapat kolbászát azonos konyhai körülmények között süttetik meg, és a verseny díjazottjai e csapatok közül kerülnek ki. Különdíjat, vagy 1-1 csapatnak közvetlenül felajánlott díjat mások is kaphatnak.

Nevezés díjak:

  • 2016. április 15-ig: 36.000 Ft
  • 2016. július 31-ig: 38.000 Ft
  • 2016. augusztus 1-től: 40.000 Ft

2017. október 1. után asztalfoglalás csak visszamondás esetén lehetséges!

A hús átvételekor 5.000.-Ft letéti díjat kell fizetni a húsos ládáért, melyet a verseny végén, a leadás után a csapat visszakap. A ládákat a verseny után legkésőbb 13:00 óráig kérjük visszajuttatni a húsátvételi helyre. Ezt követően nincs lehetőség a leadására, és a kauciót nem térítjük vissza.

A verseny díjai:

  1. 2017. Aranyérmes kolbászkészítő díj + 18 palack bor
    2017. Ezüstérmes kolbászkészítő díj + 12 palack bor
    2017. Bronzérmes kolbászkészítő díj + 6 palack bor

Különdíjak:

  • Különböző felajánlott díjak

A zsűri a díjakat más megosztásban is odaítélheti.

Különdíjat csak 2017. október 21-én délelőtt 10 óráig fogadunk el. A felajánlott díjak minimum értéke 25.000.-Ft. Megértésüket köszönjük.

A Sportcsarnok belső térképe:

Sportcsarnok

Információs telefon: +36 30 942 7655

Békéscsaba, 2017. március 1.

Vissza