21. Csabai Kolbászfesztivál
2017. október 19-22.

A CSABAI KOLBÁSZFESZTIVÁL ÉS A GULYÁSLEVES IS HUNGARIKUM

Idén 152-re bővült a hungarikumok listája, újabb fontos gasztronómiai szereplőkkel. Apropó, eddig hogy-hogy nem szerepelt a gulyásleves a nemzeti értéktárban?

A hungarikumok “egyediségükkel, különlegességükkel, minőségükkel a magyarság csúcsteljesítményeit képviselik”. 2012-ben fogadta el az országggyűlés azt a törvényt, amely alapján nemzeti értékeink közül elkezdték kiemelni a legemblematikusabbakat. Első körben tíz tagú volt az “elitklub”, a tokaji történelmi borvidék kulturális örökségként került fel rá, a gasztronómiai szereplők csak rá egy évvel kezdtek sokasodni.

A teljes cikk a Dinningguide.hu-n olvasható 

Szerző: Haranghy Orsolya

2017.04.22.

Vissza